Museum Arnhem, Focus Filmtheater en ArtEZ presenteren Media Arts Festival Arnhem

2 Minuten
Media Arts Festival Arnhem

Op vrijdag 12 november organiseren Museum Arnhem, Focus Filmtheater en ArtEZ University of the Arts het Media Arts Festival Arnhem (MAFA). Tijdens dit jaarlijkse evenement maken bezoekers in Focus kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mediakunst. Naast de vertoning van werken op het grote doek bestaat het festival uit inleidingen, interactieve events, presentaties en een expositie met VR-kunst en een game in de foyer. De gastcuratoren zijn grafisch vormgever en filmmaker Donna Verheijden en production designer Romke Faber. Het volledige programma en tickets voor het festival zijn te vinden op www.focusarnhem.nl.  

Het thema van deze editie van Media Arts Festival Arnhem (MAFA) is World Building: de kunst van het creëren van fictieve werelden. Deze nieuwe werelden bieden de mogelijkheid te vluchten uit de realiteit, te dromen over een nooit te realiseren ideale wereld of juist een mogelijke toekomst te verbeelden. In het festival komen zowel de filosofische en inhoudelijke kanten van het thema aan de orde, als ook het concrete, technische film maken.

Programma Media Arts Festival Arnhem

Het Media Arts Festival Arnhem (MAFA) is een jaarlijks terugkerend evenement in Focus Filmtheater dat de nieuwste ontwikkelingen in de beeldcultuur laat zien. Naast twee filmblokken met werken van ArtEZ-studenten en alumni, presenteren gastcuratoren Donna Verheijden en Romke Faber elk een eigen programma. Voor haar programma heeft Donna Verheijden vier films geselecteerd. Een van de kunstenaars, María Molina Peiró, houdt een korte lezing bij haar werk en na afloop is er een Q&A met de zaal. Romke Faber presenteert drie makers die samen met hem in de vorm van een zaalgesprek vertellen over hun werk en welke rol world building daarin speelt. Een van de deelnemende filmmakers is de internationaal succesvolle Arnhemse maker Sil van der Woerd, wiens recente video Wasteminster (voor Greenpeace Groot-Brittannië) grote impact had. De voertaal van de programma’s is Engels.

Meer weten over studeren in Arnhem? Kijk eens op Arnhem Studiestad voor tips en info.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.