Arnhem AAN de Zon

1 Minuut
Rijn

In Arnhem vind je ruim 210.000 zonnepanelen. Voor 2030 is het streven 415.000 zonnepanalen te hebben liggen en dat gaat de goede kant op. Om wat extra licht op de zonne-energie te schijnen staan de eerste twee weken van juli in het teken van de zon en neemt Arnhem AAN je mee langs projecten in de stad. 

Omdat je vanaf de openbare weg meestal de zonnepanelen niet ziet, heeft Arnhem AAN een overzichtskaart gemaakt van 150 van de Arnhemse projecten. Zes daarvan worden verder uitgelicht in drone-video’s. Deze video’s zijn gemaakt bij voetbalvereniging Eldenia, onderwijsinstelling ’t Venster, het huis van Arnhemmer Samet Kaymak, Museum Arnhem Ambting Autoschade en Ziekenhuis Rijnstate.

In de video’s vertellen de geïnterviewde waarom ze zonne-energie zo belangrijk vinden en wat het voor hen doet. In de video hieronder vertelt Willem Jan Hanegraaf, bouwdirecteur van Rijnstate, waarom ook zij ‘aan de zon’ zijn.

Zelf aan de zonnepanelen
Wil je ook aan de zonnepanelen, maar weet je niet waar je terecht kan? Ga dan naar Lokaal Duurzaam Collectief. Dit collectief bestaat uit drie lokale bedrijven die als betrouwbare leveranciers voor zonnestroom zijn geselecteerd. Door met deze bedrijven te werken, ben je verzekerd van een goede service, hoge kwaliteit, scherpe prijs en een aanspreekpunt in de buurt. Kijk hier voor meer informatie over Lokaal Duurzaam Collectief.

Lees hier hoe Arnhem nog meer werkt aan duurzame energie of lees meer over de gemeentelijke campagne Arnhem AAN.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

In de Hul le Kes Recovery Studio herstellen mens en materiaal

5 Minuten
Hul le Kes Recovery Studio