Winnaars voorronde Kunstbende Gelderland 2022 bekend

2 Minuten
Winnaars Kunstbende Gelderland 2022

Op 18 april zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Gelderland 2022 bekendgemaakt. De voorronde vond plaats in Podium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn. Jongeren van 13 t/m 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater met hun zelfgemaakte werk om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zondag 26 juni in de Kromhouthal in Amsterdam.

Jury
Een driekoppige jury per categorie beoordeelde de acts en maakte de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de dag. De jury bestond onder meer uit Amaro Rodriques Borges (Muziek), Mirte Engelhard (Fashion), Wensley Piqué (Theater), Rosalie de Graaf (Expo) en Jefta Tanate (Dans). Een overzicht van alle juryleden staat hier.

Winnaars
De winnaars van Kunstbende Gelderland 2022 zijn:

DANS
1e prijs: Chen Hartink (18 jaar, Brummen)

DJ
1e prijs: Xavi del Mundo (18 jaar, Apeldoorn)
2e prijs: DJ Tijn (17 jaar, Heerewaarden)
3e prijs: Naces (17 jaar, Arnhem)

EXPO
1e prijs: Zara Veldhoen (16 jaar, Oldebroek)

FASHION
1e prijs: Lauw (18 jaar, Nijmegen)

FILM
1e prijs: Jayden Wolf (18 jaar, Harderwijk)

MUZIEK
1e prijs: Lynn Kools (17 jaar, Culemborg)
2e prijs: Andrés Janssen (19 jaar, Arnhem)
3e prijs: Audomara (18 jaar, Winssen)

TAAL
1e prijs: Fabia Nooij (17 jaar, Arnhem)

THEATER
1e prijs: Lars (18 jaar, Ubbergen)
2e prijs: Fabia Nooij (17 jaar, Arnhem)
3e prijs: Qinn en Amy  (16 jaar, Eefde)

Ontwikkelingstraject
Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Iedere jongere kan meedoen aan workshops om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival op 26 juni in de Kromhouthal in Amsterdam. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Partners
Samen met partner in cultuur Rabobank brengt Kunstbende talent van zolder naar podium. Kunstbende Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland en Cultuur Oost. Kunstbende Nederland wordt ondersteund door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.