Veronique van der Schans-Klessens ontvangt Koninklijke Onderscheiding

2 Minuten
IMG_9005-2

Tijdens het 20-jarige jubileumfeest van het G-team bij hockeyvereniging Upward in Arnhem ontving Veronique van der Schans-Klessens uit handen van locoburgemeester Nermina Kundić een Koninklijke onderscheiding. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, onder andere vanwege haar inzet voor het G-team van Upward.

Hockey voor iedereen
In 2002 richtte van der Schans-Klessens bij hockeyvereniging Upward samen met een andere moeder het G-team op, voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. 20 jaar later zet Veronique van der Schans-Klessens zich nog steeds onvermoeibaar in voor de G-hockey bij Upward, dat inmiddels drie teams en ruim 40 leden kent. Al die jaren is ze de drijvende kracht geweest. Zo organiseerde ze trainingen en wedstrijden, onderhield ze contacten en begeleidde ze de samenwerking met begeleiders en coaches van het team.

Locoburgemeester Nermina Kundić: “Veronique van der Schans-Klessens gunde haar dochter ook het plezier dat de hockeysport haar bracht. Ze wachtte niet af maar richtte zélf het G-team op. Dankzij haar konden vele kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking uit Arnhem en omstreken in de afgelopen 20 jaar het plezier van hockey ervaren. Ze konden meedoen, want van der Schans-Klessens zet niemand buiten het spel. Het maakt haar een voorbeeld voor velen.”

persbericht 1
IMG_9005-2

Handen uit de mouwen
Mevrouw van der Schans-Klessens wordt niet alleen bij Upward gewaardeerd voor haar vrijwilligerswerk. Ook bij diverse andere organisaties in Arnhem en Omstreken is ze al vele jaren een geliefde vrijwilliger. Zoals bij de Voedselbank Arnhem, de Open Monumentendag, stichting Sonsbeek en State of Fashion. Ook kookt ze een aantal keer per maand bij Hospice Rosenheuvel in Rozendaal. Locoburgemeester Nermina Kundić: “Het vermogen om haar handen uit de mouwen te steken tekent mevrouw van der Schans-Klessens. Vrijwilligers als zij maken met hun grote inzet van Arnhem een nog mooiere stad.”

20-jarig jubileum
Veronique van der Schans-Klessens kreeg het heuglijke nieuws te horen tijdens de viering van het 20-jarig jubileum van de G-hockey bij Upward. Locoburgemeester Nermina Kunidić mocht haar met het nieuws verrassen. Ook de komende jaren blijft van der Schans-Klessens nog actief bij de G-hockey bij Upward.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.