Save the Date – Go Short Arnhem 2022

4 Minuten
Go Short Arnhem Save the Date

Het is bijna zover: van 8 tot en met 11 september neemt Go Short de stad Arnhem over! Bij Rozet, Focus Filmtheater en op verschillende plekken door de stad vinden het hele weekend filmvertoningen, de Gelders Kort Competitie met lokale makers en interessante randprogrammering plaats.

Na drie succesvolle edities van Go Short Arnhem staat binnenkort de stad voor de vierde keer in het teken van korte film. Dit jaar is het themaprogramma – hoe kan het ook anders in dé modestad van Nederland – ‘Fashion in Film’. Traditiegetrouw trapt Go Short op de avond van 8 september af met Off the Walls, een gratis kortefilmwandeling door Arnhem waarbij films geprojecteerd worden op gebouwen, kunstwerken en andere plekken die zich perfect lenen als filmdoek.

Go Short – copyright Kim de Jong-71

Gelders Kort Competitie
Tijdens Go Short Arnhem richt Go Short zich specifiek op al het talent dat de regio rijk is. Go Short vindt het belangrijk om filmmakers vanuit verschillende disciplines en achtergronden samen te brengen en een kans te geven om hun films aan publiek te laten zien. Daarom organiseert Go Short samen met Gelders Doek de Gelders Kort Competitie. Hier krijgen beginnende filmmakers de kans om het Gouden Hert te winnen voor hun film.

Internationale topfilms
Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Oscars en brengt in Focus Filmtheater twee programma’s met alle nominaties en de winnaars in de categorie ‘korte fictiefilm’ en ‘korte animatiefilm’ van 2022.

Kinderprogramma
Go Short geeft kinderen een dag voordat het festival losbarst alvast een voorproefje van het festival. Zo organiseert Go Short op 7 september het Kindercollege in Rozet. Dus is de oppas niet beschikbaar of kan oma of opa niet komen? Zet je kinderen bij Go Short af en laat ze samen een uurtje genieten van een educatief programma over korte film. Kinderen leren hier alles over animatiefilms en stellen hun vragen aan een echte maker van een animatiefilm. En zoek je nog een leuk dagje uit om juist samen met de kinderen te doen? Ga dan naar de Family Shorts in Focus voor vier jaar of ouder op 11 september. Na de korte films kan de hele familie napraten boven een bord feestelijk bestrooide pannenkoek.

Paviljoen – Judith Linders

De Gelderland Film Pitch
Dit jaar vindt de vierde editie van de Gelderland Film Pitch plaats waar drie winnaars uit naar voren kwamen: Juliette van Ardenne (van haar filmpitch STUWING), Eva Krol (van haar filmpitch Zorgeloos) en Demian van der Wekken (van zijn filmpitch De Aardappeleters). Deze beginnende filmmakers doen mee aan een persoonlijk ontwikkeltraject van Go Short. In dit traject helpt Go Short regionaal talent om zich te ontwikkelen en hun filmideeën te realiseren. Omroep Gelderland is partner van de Gelderland Film Pitch en investeert in het productiebudget van iedere maker.

Naast de investeringen van Go Short en Omroep Gelderland om de makers van een startkapitaal te voorzien, moeten de makers de rest van hun financiën rond zien te krijgen met crowdfunding. Deze campagnes zijn 27 juni gestart en zijn te vinden via het platform Voordekunst.nl. Omroep Gelderland zal de films uiteindelijk ook uitzenden.

Om het ontwikkeltraject van de makers te volgen is Go Short een YouTubeserie gestart. Deze serie heet “van pitch naar première” en vind je op het YouTubekanaal van Go Short.

De kaartverkoop start binnenkort. Blijf op de hoogte van Go Short Arnhem en andere activiteiten via de website. Voor maandelijkse updates schrijf je je in op de nieuwsbrief, te vinden op de website of volg je het festival via Instagram, LinkedIn en Facebook.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, Ondernemersfonds Arnhem, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet, Gelders DOEK en Museum Arnhem.

Foto’s: Kim de Jong en Judith Linders

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.