Ruben Chi presenteert dansproject met zeven jonge makers

2 Minuten
3454

Stichting SoulCypher, Theater a/d Rijn, Rozet, Studio26 en Schakel025 slaan de handen ineen en zetten zich in voor de artistieke en productionele ontwikkeling van jonge, Arnhemse hiphop choreografen. Vanuit de filosofie Each one teach one is zo het project CONVEYdANCE van Ruben Chi ontstaan. Zeven jonge choreografen – verbonden aan Arnhem, met roots in de hiphop en begeleidt door Chi – werkten de afgelopen periode aan nieuw werk. Zaterdag 18 en zondag 19 juni komen deze zeven dansperformances samen in een voorstelling in Theater a/d Rijn.

Uitwisseling en doorgeven
In CONVEYdANCE dagen choreografen én dansers elkaar uit om nieuwe wegen in te slaan en verhalen om te zetten naar een eigen performance of werk. Het uitwisselen en doorgeven van kennis, skills en liefde op alle vlakken van de productie staat centraal. De jonge makers die meedoen aan het project zijn Ibrah Silas Jackson, Rowley Silver, Elise Richards, Luc de Raad, Jinko Adams, Fiona Dekkers en Jade Elout. In verschillende vormen, van film tot live performance, doorbreken ze barrières tussen dansstijlen, denkwerelden en disciplines.

Ruben Chi
Vanuit de hiphopfilosofie Each one teach one werden de jonge choreografen in het maakproces begeleid door Ruben Chi, maker bij Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost. Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf met een oorsprong en essentie in de hiphop culture. Die origine is altijd het vertrekpunt van waaruit hij vervolgens constant zoekt naar het doorbreken van barrières: tussen genres, culturen en disciplines. CONVEYdANCE is een jaarlijks terugkerend fundament van de community en het toekomstige dansgezelschap waaraan Chi op dit moment aan het bouwen is. Met dit initiatief van Stichting SoulCypher, Theater a/d Rijn, Rozet, Studio26 en Schakel025 helpen zij de jonge makers met hun doorstroom naar gevestigde gezelschappen en podia, en het vergroten van publiek.

Praktisch
Het hoofdprogramma met de 7 verschillende werken start op zaterdag om 20.00 uur en op zondag om 15.00 uur. Voorafgaand (respectievelijk 19.30 uur en 14.30 uur) wordt er een film vertoond over Each one teach one. Zondagmiddag is er na afloop van de voorstellingen een nagesprek.

Voor meer informatie en kaartverkoop, klik hier.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.