Ontdek Park Sonsbeek tijdens de Open Monumentendag

1 Minuut
Open Monumentendag_2

Zondag 11 september doet Natuurcentrum Arnhem mee aan de Open Monumentendag. Doe mee met de gratis wandelingen en activiteiten bij Molenplaats Sonsbeek en ontdek welke unieke historische elementen Park Sonsbeek herbergt.

Park Sonsbeek
Park Sonsbeek is, samen met de aangrenzende parken Zypendaal en Gulden Bodem, sinds 2005 een rijksmonument. Het park is niet alleen bijzonder door de grootte en ligging, maar ook door de hoogteverschillen. In het park vind je bijzondere historische plekken zoals de Sint Jansbeek, de 19e- eeuwse uitkijktoren de Belvédère en de IJskelder. Tijdens de Open Monumentendag op 11 september zijn al deze bijzondere plekken gratis te bezichtigen.

Gidswandelingen
Wil je zelf op pad naar alle bijzondere plekken in het park? Dat kan natuurlijk; kom dan eerst even langs bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek voor meer informatie of een plattegrond. Je kan het park op 11 september ook bezoeken onder begeleiding van een gids. Deelname is gratis, aanmelden voor een gidswandeling is verplicht. Meer informatie en aanmeldingsformulieren vind je op de website van Natuurcentrum Arnhem.

Kom vooraf of na afloop gerust genieten van een hapje of drankje bij restaurant A Beautifull Mess, gevestigd in Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. Ontdek de inspirerende verhalen en heerlijke gerechten van de medewerkers van dit bijzondere restaurant.

Open Monumentendag_1

Programma zondag 11 september
– Gidswandeling ochtend: 11:00 – 12:30 uur
– Gidswandeling middag: 13.30 – 15.00 uur
– Gidswandeling Van Molen tot Molen: 11:00 – 11:45 uur
– Gidswandeling Monumentale bomen: 11:00 – 13:00 uur
– Bezichtiging Witte Watermolen: open 11:00 – 16:00 uur
– Bezichtiging Belvédèretoren: open 11:00 – 16:00 uur
– Bezichtiging IJskelder: open 11:00 – 16:00 uur

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.