Ome Joop’s Tour deelt kerstcadeautjes uit in Arnhem

1 Minuut
Kerstbus Ome Joop's Tour

Ongeveer 200 kinderen in Arnhem zijn 12 december, verrast met een speciaal kerstcadeau. De kerstman van Ome Joop’s Tour gaing ‘on tour’ door de stad. De bus van Ome Joop’s Tour is omgetoverd tot een echte kerstbus.

Vanuit de bus is op verschillende locaties in Arnhem speelgoed uitgedeeld aan kinderen. De kinderen zijn geselecteerd door de wijkteams. De kerstman van Ome Joop’s Tour eindigt zijn tour met een bezoek aan park ’s Koonings Jaght. Daar worden onder andere kerstbroden bezorgd aan de begeleiders.

Marcel Legerstee, de voorman van Ome Joop’s Tour, wil in de donkere dagen voor kerst speelgoed geven aan kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Het speelgoed dat wordt uitgedeeld is gedoneerd door Stichting Speelcadeau uit Eindhoven. Zij zamelt het gehele jaar door goed (gebruikt) speelgoed in.
Legerstee: “Zo kunnen we samen met al onze vrijwilligers de kerstman een handje helpen.”

De kersttour ging lang de twee Arnhemse AZC’s, Sama Sama, De Leuke Linde en Park ‘s Koonings Jaght.

De Arnhemse Stichting Ome Joop’s Tour organiseert jaarlijks een 10-daagse fietstour door Nederland voor kinderen in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar. Dit zijn kinderen voor wie een vakantie niet vanzelfsprekend is. Ze kunnen dankzij Ome Joop’s Tour toch op vakantie om met leeftijdsgenoten te genieten en er even uit te zijn.  Lees hier meer over Ome Joop’s Tour.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.