Nieuwe editie USE-IT kaart viert Arnhems leven

1 Minuut
DSC_0095-4

Het is zover: de tweede editie van de Arnhemse USE-IT kaart is uit! Vanaf dinsdag 20 september is hij weer gratis op verschillende plekken in Arnhem verkrijgbaar. De kaart, gemaakt door zes jonge Arnhemmers, viert ditmaal de heropleving van de stad na drie corona jaren.

Onder het Europese non-profit merk USE-IT hebben zes jonge Arnhemmers voor de tweede keer hard gewerkt aan een kaart boordevol local tips, met het doel om Arnhem bekendheid te geven bij jongeren, jongvolwassenen en iedereen die de stad verder wil ontdekken. Geen toeristische trekpleisters, maar echte lokale hotspots en activiteiten worden in de spotlight gezet! Waar de vorige editie het buitenleven in de stad heeft belicht, staat de nieuwe kaart geheel in het teken van het dag- en nachtleven in de stad. Zo lees je precies waar de beste uitgaansplekken zijn, welke tentoonstellingen de moeite waard zijn en welke evenementen je zowel wekelijks als jaarlijks in de gaten moet houden!

DSC_0074-25

De Arnhemse USE-IT kaart staat niet op zichzelf. Door heel Europa kun je de gratis kaarten vinden die allemaal vrijwillig gemaakt worden door groepjes lokale jongeren. Met een unieke en kleurrijke vormgeving maken ze je wegwijs in Europese steden van Parijs tot aan Bratislava of Genève tot Praag.

De Arnhemse kaart, met een frisse nieuwe vormgeving door Nicole Tencha, is wederom verkrijgbaar op verschillende plekken in de stad. Kijk bijvoorbeeld bij Rozet, de Citystore in de Eusebiuskerk, of het Arnhemse Boekencafé Libertas. Je kunt hem natuurlijk ook online vinden of op Instagram bij @useitarnhem.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.