Nieuw opleidingsrestaurant opent deuren in Arnhem

1 Minuut
duurzaamheid

17 september opende de Proeftuin haar deuren. De Proeftuin is een nieuw opleidingsrestaurant in de Arnhemse vestiging van de Intratuin. Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor verbouwde tijdens de lockdown het voormalige tuincafé tot een volwaardig restaurant. In de Proeftuin kunnen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden om zo een bijdrage te leveren aan de krapte op de arbeidsmarkt in de horeca.

Het branchetraject horeca is een samenwerking van Scalabor, de deelnemende werkgevers en omliggende gemeenten. De deelnemers gaan drie maanden intern bij Scalabor aan de slag in de horeca, bijvoorbeeld in diverse kantines van het bedrijf en in het restaurant de Proeftuin. Daarna volgt het externe programma van negen maanden en combineren ze leren en werken bij één van de horecabedrijven in de regio. Na afronding van het branchetraject van een jaar zijn ze gecertificeerd keuken assistent. Daarna zijn ze klaar om door te stromen naar een betaalde baan.

Sjaak Vincent begeleidt de medewerkers in de Proeftuin: “De Proeftuin is de laatste stap van onze interne horeca-opleiding. Mensen in een echte horeca omgeving opleiden, waar ze hun talent kunnen inzetten en kunnen doorgroeien zonder beperkingen te zien, dát is de kracht van de Proeftuin.”

Ontdek meer over Scalabor.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.