Nederland Waterstofland, de film

2 Minuten
Nederland_Waterstofland_4K_versie.00_10_42_24.Still007

Op donderdag 17 november is de film ‘Nederland Waterstofland’ in Hilversum in première gegaan. In deze film wordt op een laagdrempelig en toegankelijke manier getoond hoe waterstof in Nederland wordt geproduceerd, getransporteerd en gebruikt. Hiervoor reist presentatrice Kelly ter Horst samen met Frank Mietes van ‘Alles over Waterstof’ met een waterstof auto door Nederland èn Vlaanderen langs een aantal prominente waterstof projecten.

In de energietransitie gaat waterstof een belangrijke rol spelen. Niet alleen in de industrie, maar zeker ook voor de opslag van energie en het verduurzamen van transport en gebouwde omgeving. Maar voor veel mensen is waterstof nog een abstract en onbekend iets. De film Nederland Waterstofland laat iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met waterstof.

Waterstof… wat is het eigenlijk? Hoe maak je het? Welke rol kan waterstof gaan spelen waterstof in de energietransitie thuis en op het werk. En vooral ook wat betekent waterstof voor de (internationale) mobiliteit en transportsector. In deze film komt het allemaal aan bod.

Nederland_Waterstofland_4K_versie.00_01_36_22.Still002
Nederland_Waterstofland_4K_versie.00_10_42_24.Still007
Nederland_Waterstofland_4K_versie.00_20_20_14.Still018
Nederland_Waterstofland_4K_versie.00_17_52_04.Still012

Roadtrip
Met een waterstofauto maakt presentatrice Kelly ter Horst samen met waterstof expert Frank Mietes van ‘Alles over Waterstof’ een roadtrip door Nederland Waterstofland. In 25 minuten geeft de film een inkijkje bij bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de verdere uitrol van waterstof in Nederland en daarbuiten. Zo gaan ze met hun Hyundai Nexo op bezoek bij Gasunie en de gasopslag in Zuidwending, het zonnepark van Sinnewetterstof, DAF Trucks, het KIWA waterstofhuis, een schip van CBM.tech, ABC motoren, het HAN waterstof lab en vele andere locaties. Daarnaast geeft de film een inkijkje in de internationale rol die Nederland wil gaan spelen op het gebied van grootschalige productie en distributie van waterstof.

Nederland_Waterstofland_4K_versie.00_00_25_21.Still001

Voor iedereen te zien
Om waterstof bredere bekendheid te geven, is ervoor gekozen om dat iedereen de film kan bekijken via internet en het YouTube kanaal van Alles over Waterstof.

Zo kan de film ook op scholen getoond worden tijdens lessen over duurzaamheid in het algemeen of waterstof in het bijzonder. Vanuit de stichting ‘Waterstof in de Klas’ is ook extra lesmateriaal beschikbaar.

Première
Op donderdag 17 november is de première van de film in de filmzaal van Deadline Producties in Hilversum. Dan wordt de film getoond aan alle personen en bedrijven die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de film en andere genodigden uit de waterstofwereld. Daarnaast zal er ook landelijke pers aanwezig zijn.

Nederland Waterstofland is een productie van Deadline Producties uit Hilversum en geregisseerd door Hugo Fretz.

Foto’s: Alles over Waterstof

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.