Meer kunst in de openbare ruimte in Arnhem

1 Minuut
Regenboog

Op 15 maart is het uitvoeringsplan 2021-2024 vastgesteld door het college. Hierin is beschreven wat de gemeente gaat doen op het gebied van kunst en cultuur in de openbare ruimte. Er wordt al veel gedaan in de binnenstad, dus nu is het tijd om naar de wijken erbuiten te gaan. Want heel Arnhem moet kunnen genieten van kunst in de stad!

De bijdrage van kunst
Kunst kan in sterke mate een bijdrage leveren aan hoe de kwaliteit van de eigen leefomgeving ervaren wordt. De openbare ruimte in een wijk kan verfraaid worden door middel van kunst. Door kunstwerken en muurschilderingen, maar ook door elektriciteitskastjes met een aansprekend ontwerp erop, wordt de openbare ruimte verfraaid. De gemeente vindt dat belangrijk, want kunst is van en voor iedereen. De gemeente wil dat iedereen mee kan genieten van kunst in de openbare ruimte. Daarom stimuleert de gemeente kunstinitiatieven buiten het centrum.

Verbeteren van de leefbaarheid
De focus ligt hierbij op de plekken die als sociaal onveilig of storend worden ervaren. Door middel van kunst hoopt de gemeente de leefbaarheid van dergelijke plekken te verbeteren. Daarbij wordt ook gekeken of dit te combineren is met het toevoegen/verbeteren van groen.

Creatief Arnhem
Cathelijne Bouwkamp, wethouder Cultuur, is blij met het uitvoeringsplan: ‘’Arnhem is een creatieve stad. Wij vinden dat iedereen in Arnhem dat moet kunnen ervaren. De openbare ruimte is van iedereen en daarom een uitstekende plek om dit te doen. Kunst en makers zijn van grote waarde voor onze stad. Met dit plan gaan we als gemeente weer actief kunstopdrachten geven aan kunstenaars en makers. Naast het verfraaien van de stad verbetert daarmee ook het makersklimaat in de stad.’’

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.