Kunstfietsroute: Fietsen door Arnhem en ook nog genieten van beeldende kunst

2 Minuten
kunstroute

Het platform Beeldende Kunst Arnhem organiseert voor de vijfde keer de Kunstfietsroute. Zeventien beeldende kunstinstellingen openen de deuren voor kunstliefhebbers en nieuwsgierigen. Je bepaalt je eigen startpunt en route aan de hand van de fietsroutekaart of via de website.

Er is veel te zien en te doen. Zo zijn er tentoonstellingen en is er werk te zien in etalages, achter ramen van een aantal woonhuizen en in de meer traditionele galeries en kunstuitleen. Ook beelden in het centrum van Arnhem en beeldentuin aan de Utrechtseweg zijn opgenomen in de route. Voor de liefhebber zijn er poëzievoordrachten, muziek en rondleidingen. Niet alleen de tentoonstellingen, maar ook de plek of gebouw zelf is vaak bijzonder; het oude postkantoor in de Spijkerbuurt, de voormalige elektriciteitsfabriek in de wijk Het Broek en een oud bankgebouw midden in het centrum. Een bezoek aan een heel klein tentoonstellingsgebouwtje op het terrein Arnhems Buiten of aan de kunstwerkplaats waar kunstenaars wonen en werken in Presikhaaf. Het loont allemaal zeer de moeite. Deze vijfde editie van de kunstfietsroute belooft een zeer gevarieerde culturele middag met voor elk wat wils.

pexels-dominika-roseclay-1239460

De 17 locaties
Omstand, Galerie in de Kerkstraat, Plaatsmaken, Museum Arnhem, DE.GROEN, Circa…dit, toART, Wentelteefjes, Kunstwerkplaats Arnhem (KW37), Sonsbeek & State of Fashion, 171project.space, Het Blauwe Veld, P-OST, galerie-gang, Zijlstra Galerij, Yusef’s Schwärmer en Scarabee

Praktisch
– Fietsroutekaart ophalen bij de startlocaties
– Locaties zijn herkenbaar aan de rode locatienummers, corresponderen met nummers op de kaart
– Locaties zijn vrij toegankelijk, behalve Museum Arnhem. Hier geldt de museumkaart of een geldig toegangsbewijs. De Museumtuin is wel gratis toegankelijk
– Locaties zijn open 11.00 – 17.00 uur
– Aanvangstijden rondleidingen, muziek, poëzievoordrachten etc. klik hier.

Organisatie
De kunstfietsroute is een initiatief van Beeldende Kunst Arnhem en Productiehuis Plaatsmaken. BK-Arnhem is in 2012 gestart en 22 Arnhemse beeldende kunstinstellingen (van groot naar klein) zijn hierin vertegenwoordigd.

De Kunstfietsroute is financieel mogelijk gemaakt door het Prins BernhardCultuurfonds

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.