Klassieker Nosferatu met livemuziek in Focus

2 Minuten
Nosferatu 2[11661]

Focus Filmtheater organiseert op zaterdag 8 april in samenwerking met Willemeen een bijzondere voorstelling van de filmklassieker Nosferatu, eine Symphonie des Grauens, een van de hoogtepunten uit de Duitse expressionistische film van de jaren twintig van de vorige eeuw. Luitspeler Jozef van Wissem voorziet de film live van een nieuwe soundtrack! Beginnend met een luitsolo, bevat zijn muziek elektrische gitaar en vervormde opnames van uitgestorven vogels, gaande van subtiliteit tot gotische horror. Een unieke voorstelling, alleen te zien op zaterdag 8 april om 15:30 en 19:30 uur. Meer info en tickets: www.focusarnhem.nl.
‘Mijn soundtrack gaat van stilte naar lawaai in de loop van 90 minuten met als hoogtepunt dichte, langzame death metal.’ Jozef van Wissem in New York Times

Nosferatu
Nosferatu, eine Symphonie des Grauens is de eerste verfilming van Bram Stokers beroemde creatie Dracula. Een jong stel, Jonathan en Mina Harker, woont in de havenstad Bremen. Harker werkt voor makelaar Renfield, die later een handlanger van Nosferatu blijkt te zijn. Hij krijgt de opdracht naar Transsylvanië te reizen om Nosferatu een huis te verkopen. Bij het zien van een foto van Harkers vrouw, besluit Nosferatu zonder aarzeling het koopcontract te tekenen. Hij vertrekt naar Bremen, een zwart spoor van ellende achterlatend.

Livemuziek door Jozef van Wissem
In 2019 kreeg luitspeler Jozef van Wissem van Cinémathèque Française in Parijs de opdracht een soundtrack te componeren voor de gerestaureerde originele versie van de film Nosferatu (1922). Toen hij de partituur aan het schrijven was, vond hij in de straten van Rotterdam een Nederlandse dubbele 7 inch plaat met geluiden van uitgestorven vogels. Hij manipuleerde deze gevonden vogelgeluiden met behulp van elektronica en voegde ze toe aan de partituur. Beginnend met een luitsolo, bevat zijn soundtrack elektrische gitaar en vervormde opnames van uitgestorven vogels, gaande van subtiliteit tot gotische horror.

Willemeen
Willemeen is een stedelijk jongerencentrum en subcultureel podium in Arnhem. Willemeen biedt binnen verschillende nichegenres een podium aan tal van muziekstromingen, van metal tot hiphop en van dance tot indie. Er is veel ruimte voor opkomend talent, zowel voor muzikanten als organisatoren die meer gericht zijn op nachtprogramma. Willemeen is onderdeel van welzijnsorganisatie Rijnstad.

Focus Filmtheater
Grenzeloze filmliefde, altijd een prachtprogramma, vijf filmzalen, een sfeervol café, zonnig terras en openluchtvertoningen op het dak; dat is Focus Filmtheater Arnhem. Het filmtheater bevindt zich aan het Audrey Hepburnplein middenin de stad, en biedt een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen.

Focus Filmtheater | Audrey Hepburnplein 1 | 6811 EH Arnhem | 088 1900666 (telefonisch bereikbaar ma-vr 09:00-16:00, za en zo 14:00-17:00) | info@focusarnhem.nl

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.