Inschrijving Ome Joop’s Tour 2022 geopend!

2 Minuten
Inschrijving Ome Joop's Tour 2022

Ook dit jaar vindt deze zomer weer Ome Joops Tour plaats. De inschrijving voor de Arnhemse wielerronde voor kinderen is nu geopend. Kinderen tussen 9 en 12 jaar uit Arnhem kunnen zich inschrijven voor ‘de leukste vakantie’ van Gelderland.

Gedwongen door de beperkingen als gevolg van corona werd er de afgelopen twee jaar een aangepaste editie gehouden van Ome Joops Tour. Maar de dagtochten van deze afgelopen twee jaar bevielen zo goed, dat deze vorm nu ‘het nieuwe normaal’ is. Ook dit jaar bestaat de jeugdwielerronde uit dagtochten.

Inschrijving Ome Joop's Tour 2022

Ome Joops Tour wordt dit jaar gehouden met op zaterdag 23 juli 2022 een verzamel-en kennismakingsdag en van maandag 25 juli t/m zaterdag 30 juli 2022 een fietstour met als dagelijkse start- en finish locatie de voormalige gevangenis De Koepel in Arnhem. Op maandag 25 juli zal het startschot gegeven worden voor 6 geweldige dagen op de fiets door de regio.

De fietstocht is bedoeld voor kinderen die weinig tot geen vakantiemogelijkheid hebben. Er wordt geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins gemaakt, iedereen is welkom en mag er zijn.

Naast fietsen, plezier maken en vakantievieren met leeftijdsgenoten, heeft Ome Joop’s Tour ook een educatief tintje. Door samen te werken, oog te hebben voor de natuur en goed je best te doen, kunnen er echte wielertruien verdiend worden. Net als in de echte Tour de France.

Inschrijven
Inschrijven voor Ome Joop’s Tour is mogelijk via de website. Het enige dat je nodig hebt is een goede fiets. Kinderen uit omliggende gemeenten zijn welkom om mee te doen. De Ome Joop’s Tour is ook dit jaar gratis voor de deelnemers. Inschrijven is mogelijk via onze website.

Over Ome Joop
Ome Joops Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. Ome Joops Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen.

Ome Joop’s Tour: sinds 1950 een belevenis uit Arnhem.
Meer informatie vind je hier.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.