Hul le Kes opent pop-up store

3 Minuten
DSCF4706

Juni wordt een bruisende maand in Arnhem. Met de programmering van het Fashion + Design Festival Arnhem en de internationale biënnale State of Fashion staat de stad volledig in het teken van mode én duurzaamheid. Hul le Kes vormt op meerdere fronten en belangrijk onderdeel in de mode-kalender in Arnhem en opent daarom een pop-up store in het centrum van de stad. Vanaf 4 juni is de Hul le Kes pop-up store iedere vrijdag, zaterdag en op afspraak geopend.

Middenin het centrum van Arnhem, op steenworp afstand van fast-fashion ketens als Zara, Primark, Bershka en H&M opent het circulair werkende modelabel Hul le Kes de deuren van hun pop-up store. In een smal straatje, parallel aan de hoofdstraat ontdek je de deur die via een lange hal en een trap in het achterhuis leidt naar een prachtige industriële ruimte. Deze ruimte wordt uiteindelijk een vaste winkel locatie van Hul le Kes, maar ter gelegenheid van de Juni Mode Maand Arnhem openen ze nu alvast de deuren als pop-up locatie. Temidde van alle fast-fashion ketens wil Hul le Kes een verschil gaan maken en een werkend alternatief bieden aan klanten met oog voor stijl en een betere wereld. Hul le Kes richt zich met de winkel op persoonlijke aandacht en biedt onthaasting in het midden van de stad.

Circulair en holistisch
Hul le Kes is meer dan een gewoon modelabel en werkt op diverse manieren aan een alternatief modesysteem en een nieuw paradigma rondom mode. Een zienswijze die afwijkt van de oppervlakkigheden waar we zo gewend aan zijn geraakt bij mode en met sociale media. Hul le Kes wil laten zien dat het niet gaat om perfectie maar dat het juist de imperfecties zijn die mensen en kleding interessant en karaktervol maken. Dat doet het label door producten te ontwikkelen uit bestaande materialen, te verven met natuurlijke materialen en nauw samen te werken met onderwijs en zorg. Alle producten van Hul le Kes worden gemaakt in het eigen atelier (Studio Ryn) in Arnhem. Een atelier dat werd opgezet in samenwerking met roc Rijn IJssel om hun studenten les te kunnen geven over duurzame kledingproductie. Om oud textiel te kunnen upcyclen én om hulp te bieden aan mensen met mentale problematiek werd onlangs een handwerkatelier geopend; de Hul le Kes Recovery Studio. Hier herstellen mensen oud textiel om zelf te herstellen van hun depressie, burn-out, overmatige stress, faalangst en andere problematiek. Hul le Kes werkt op een holistische manier om zo het modesysteem op meerdere onderdelen bij te schaven en te veranderen in een systeem dat goed doet voor mens en milieu.

DSCF4829
DSCF4762
DSCF4776

Openingstijden en collecties
In de Hul le Kes pop-up store zijn kleding (m/v/x) en interieurproducten van Hul le Kes te koop. Naast de eigen collectie worden ook Gray Label x Hul le Kes (upcyclede kinderkleding), Allude x Hul le Kes (cashmere items gemaakt van deadstock garens) en Hul le Kes ReShared (kledinglijn van Hul le Kes in samenwerking met het Leger des Heils) in de
winkel verkocht.

De winkel is van zaterdag 4 juni t/m zaterdag 2 juli iedere vrijdag en zaterdag geopend vanaf 11.00u. Winkelen op afspraak op een ander moment is altijd mogelijk, afspraken kunnen worden gemaakt via shop@hullekes.com

Zaterdag 4 juni | 11:00 – 17:00
Vrijdag 10 juni | 11:00 – 18:00
Zaterdag 11 juni | 11:00 – 18:00
Vrijdag 17 juni | 11:00 – 18:00
Zaterdag 18 juni | 11:00 – 18:00
Vrijdag 24 juni | 11:00 – 18:00
Zaterdag 25 juni | 11:00 – 18:00
Vrijdag 1 juli | 11:00 – 18:00
Zaterdag 2 juli | 11:00 – 18:00

Adres: Wezenstraat 5 (1e verdieping), Arnhem

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.