Het NK Tegelwippen is begonnen: de eerste tegels zijn gewipt!

3 Minuten
Start NK Tegelwippen Spoorhoek

Op 21 maart – de eerste dag van de lente – is het NK Tegelwippen begonnen. Tijdens editie 2022 gaan 114 gemeentes de strijd met elkaar aan om zo veel mogelijk tegels te vervangen door planten. Arnhem en Nijmegen nemen het net als vorig jaar tegen elkaar op. In 2021 won Arnhem met zo’n 40.000 gewipte tegels en werd zelfs de nummer 1 van Gelderland. Het doel is om tijdens deze editie de stad nóg groener te maken. Alle Arnhemmers kunnen hiervoor letterlijk hun steentje bijdragen.

De eerste tegels zijn gewipt…
Op de eerste dag van het NK gingen het BuurtGroenBedrijf en Arnhem Klimaatbestendig direct van start. In de wijk Spoorhoek (vlak bij Station Velperpoort) werden plantvakken vergroot om meer plaats te maken voor groen. De eerste 550 tegels zijn hierbij gewipt. Wip ook mee en maak van Arnhem een nóg groenere en gezondere stad. Klaar met wippen? Meld dan een foto van het resultaat aan via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen. De mooiste projecten maken kans om Wipper van de Maand te worden en mooie prijzen te winnen.

Start NK Tegelwippen Spoorhoek

Gratis Tegelophaalservice
Voor inwoners van het Arnhemse Broek, Centrum, Presikhaaf, Rijkerswoerd en Malburgen wordt een gratis Tegelophaalservice aangeboden. Aanmelden kan tot 31 maart via www.arnhemklimaatbestendig.nl/tegelophaalservice. Er zijn een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk, dus wees er snel bij. Deelnemers krijgen een groen cadeau uitgereikt door platform Arnhem Klimaatbestendig. Later dit jaar zal de Tegelophaalservice mogelijk ook in andere wijken worden aangeboden. Tegels zijn ook in te leveren bij de milieustraat of her te gebruiken voor bijvoorbeeld stapelmuurtjes.

Winnaars NK Tegelwippen 2021
Vandaag werden bij twee winnaars van een tegelwipwedstrijd van vorig jaar Raintap regentonnen van het Arnhemse ontwerpbureau Studio Floris Schoonderbeek geïnstalleerd. Platform Arnhem Klimaatbestendig heeft de regentonnen uitgereikt en 026regenton zorgde voor de installatie. Zowel het vervangen van tegels door groen als het installeren van regentonnen draagt bij aan het klimaatbestendig maken van de stad. We hebben namelijk steeds vaker last van wateroverlast, hitte en droogte. Tegelwippen is een leuke en makkelijke manier om je tuin of buurt weerbaarder te
maken tegen deze gevolgen van klimaatverandering. Én meer groen is goed voor ‘andere Arnhemmers’ zoals bijen, vlinders en vogels.

Raintaps installeren (winactie NK Tegelwippen)
Raintaps installeren (winactie NK Tegelwippen)

Samen maken we Arnhem Klimaatbestendig
Het klimaat verandert en dat merken we. Gelukkig kunnen we verschillende maatregelen nemen om de negatieve gevolgen van klimaatverandering voor de stad te beperken. Vervang zo veel mogelijk tegels door groen om wateroverlast en hitte te voorkomen. Daarnaast kun je groene gevels, geveltuinen en groene daken aanleggen. Kijk op www.arnhemklimaatbestendig.nl wat jij allemaal kunt doen en hoe je te werk gaat. Hier lees je ook meer over het NK Tegelwippen.

Foto’s: Arnhem klimaatbestendig.

Lees hier hoe Arnhem er in 2120 uit kan zien.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.