Happy Stones veroveren Gelderse steden

2 Minuten
Happy Stones Burgers Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo draagt op creatieve wijze een steentje bij aan een internationale rage onder honderdduizenden kinderen en volwassenen in binnen- en buitenland: ‘happy stones’. Tientallen dierentuingidsen en medewerkers van het Arnhemse dierenpark hebben hun ziel en zaligheid gelegd in honderden kleurrijk beschilderde stenen die als doel hebben de vinder vrolijk te maken.

Enthousiaste deelnemers kunnen onder meer in Arnhem, Nijmegen, Wageningen, Rheden, Dieren, Duiven, Doetinchem, Renkum, Herveld, Deventer en Hoenderloo op een kunstzinnige creatie stuiten.

Happy Stones Burgers Zoo
Creatief met een educatief tintje

De dierentuingidsen en medewerkers van Burgers’ Zoo zijn niet alleen erg creatief in de weer geweest, maar hebben tevens hun best gedaan een educatief tintje aan hun creaties mee te geven. Naast bekende dierentuindieren als gorilla’s, olifanten of giraffen, zijn er ook minder bekende – maar niet minder kleurrijke en boeiende – diersoorten vereeuwigd, zoals geribbelde neushoornvogels, aardvarkens, blauwe morpho-vlinders en ringstaartmaki’s.

Het idee achter ‘happy stones’

‘Happy stones’ zijn stenen die op een vrolijke, vaak kleurrijke wijze zijn beschilderd en die vervolgens op een openbare plaats worden neergelegd. De vinder mag de steen houden, maar kan de steen na een tijdje ook weer op een andere locatie terugplaatsen. Het is niet de bedoeling dat de ‘happy stones’ zorgvuldig verstopt worden, maar juist dat ze op een opvallende plaats eenvoudig gevonden kunnen worden door een wandelaar of passant.

Een steen onder de riem steken

Burgers’ Zoo vindt de rage rond de ‘happy stones’ creatief en origineel en wil mensen in deze bijzondere tijd graag een hart onder de riem steken. Het idee is dat de fantasierijk beschilderde stenen de vinder een spontane glimlach op het gezicht toveren en op symbolische wijze een hart onder de riem steken. Woordvoerder Bas Lukkenaar vat het als volgt samen: ‘Laten we met zijn allen de schouders eronder zetten en blijven volhouden, zodat we hopelijk snel weer samen van de dieren en de natuur kunnen genieten. We hopen dat we met onze kleurrijke creaties de gelukkig vinders een positieve verrassing en een moment van enthousiasme kunnen bezorgen.’

Foto’s: Koninklijke Burgers’ Zoo

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.