Go Short Arnhem 8-11 sept 2022

2 Minuten
Foto: Mario Ruiz (www.studio9photography.nl)

Go Short neemt dit jaar voor de vierde keer de stad Arnhem over. In samenwerking met Focus Filmtheater, Rozet, Omroep Gelderland en makerscollectief Gelders DOEK wordt Go Short Arnhem gepresenteerd. Dit festival staat volledig in het teken van regionaal talent en toont van 8 t/m 11 september 2022 het beste dat Gelderland te bieden heeft op het gebied van korte film.

In de Gelders Kort Competitie zie je de beste films van Gelderse talenten. De selectie is inmiddels bekend en deze films strijden tegen elkaar om het Gouden Hert, een vakjuryprijs ter waarde van € 1.000,-. Deze wordt uitgereikt voor twee verschillende categorieën: Beste Fictie en Beste Documentaire. De films zijn ingedeeld in drie verschillende blokken: Gelders Kort 1: Jezelf Zijn (8 september, 19:00), Gelders Kort 2: Hulp Nodig (9 september, 19:00) en Gelders Kort 3: Op Zoek (10 september, 19:00). Kijk op goshort.nl voor het volledige overzicht van de films en filmmakers die meedoen met de competitie. De kaartverkoop is gestart. Koop je tickets hier.

Goshort – copyright Kim de Jong-220

Programmering
Naast de Gelders Kort Competitie biedt Go Short Arnhem nog veel meer films. Zo trapt Go Short het evenement op 8 september om 20:30 uur ’s avonds af met Off the Walls, een filmwandeling door Arnhem waarbij korte films op ongebruikelijke plaatsen vertoond worden. Een gevel, standbeeld of vervallen muur wordt voor een paar minuten omgetoverd in een beeldscherm.

Daarnaast zijn er specifieke themaprogramma’s. In Feel Fine Fashion (9 september, 21:00) zie je de beste fashion shorts en in het blok Eeuwige Zomer (9 t/m 11 september, vanaf 20:45) spatten de meest zomerse Go Short-klassiekers van het doek op het dak van Focus. Natuurlijk is er ook met de kleintjes rekening gehouden. In Family Shorts (11 september, 11:00), een programma geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, zien kinderen spetterende animaties, grappige geluiden en schattige dieren in films die ook voor (groot)ouders een genot zijn om naar te kijken. Een selectie van de beste shorts van de Oscars, zie je in de blokken Live Action Masters (10 september, 21:00) en Animation Masters, (11 september, 20:00).

Goshort – copyright Kim de Jong-88

Gelderland Film Meeting
De Gelderland Film Meeting is het onderdeel waar de filmmaker centraal staat. Op zondag 11 september organiseert Go Short dit programma voor filmmakers door filmmakers. Filmprofessionals en experts delen hun kennis met lokale, aspirant-filmmakers. Het contact is laagdrempelig en informeel, wat dan ook gepaard gaat met het filmmakersdiner ter
afsluiting.

Go Short Arnhem wordt ondersteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland en Ondernemers-fonds Arnhem. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet en Gelders DOEK.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.