Genomineerden Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 bekend!

2 Minuten
JTL innovatieprijs

Uit alle aanmeldingen heeft Kiemt baanbrekende innovaties geselecteerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021. De drie duurzame en innovatieve ondernemingen voor de hoofdprijs zijn: Gashouders B.V., EScom en CCS Energie-advies. Innovaties, die onze toekomst een boost gaan geven, zijn belangrijker dan ooit tevoren.

Dit jaar wordt voor de 11de keer op rij de eervolle Jan Terlouw Innovatieprijs uitgereikt. Op vrijdag 8 oktober 2021, tijdens het congrestival The Future of Us – The New World, gaan de drie genomineerden pitchen voor de jury. De juryleden voor dit jaar zijn Jan Terlouw, Bart Huydts, directeur bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Patrick Blom, programmamanager bij Waterschap Vallei en Veluwe, Kevin Rijke, directeur bij Industriepark de Kleefse Waard, Danny Oosterhuis, accountmanager MKB bij Octrooicentrum Nederland en Henk de Beijer, directeur /eigenaar Beijer RTB en winnaar Innovatieprijs 2019.

De genomineerden, Gashouders B.V., EScom en CCS Energie-advies, hebben het expertcomité overtuigd door hun brede aanpak en duurzame business modellen. Alle innovaties leveren een uitermate belangrijke bijdrage aan de energietransitie en/of circulaire economie, richten zich op een globale markt en stimuleren duurzaam gedrag en bewustwording.

In de volgende video’s zie je de genomineerden.

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een prijs voor duurzame en innovatieve ondernemingen die sinds 2011 jaarlijks door Kiemt wordt uitgereikt. Kiemt stimuleert hiermee ondernemers die verder kijken dan vandaag en met duurzame innovaties de toekomst dichterbij brengen. De prijs is een erkenning aan deze visionairs en omvat 10.000 euro aan prijzengeld, 1 jaar participantschap bij Kiemt en ruime media-aandacht.

Ambitieprijs
De start-ups Soluxa B.V., Shelduck.co en HyMatters zijn genomineerd voor de ambitieprijs. Deze prijs wordt naast de hoofdprijs uitgereikt en is bedoeld als aanmoediging, gericht op start-ups en klein MKB die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, 1 jaar netwerkpartner en 5 dagen adviestijd voor bedrijfsversterking en verbinding met het netwerk door Kiemt.

Criteria Jan Terlouw Innovatieprijs
Voor de prijs gelden verschillende criteria. Zo moet het gaan om een tastbare innovatie op het gebied van energietransitie en/of circulaire economie die in de regio Oost-Nederland is bedacht en wordt uitgevoerd. De potentiële economische impact van de innovatie staat bij de prijs centraal.

Over Kiemt
Een netwerkorganisatie van betrokken ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid in OostNederland, gericht op een snellere transitie naar een duurzame samenleving. Dit doen we door het aanjagen van innovaties voor de energietransitie en de circulaire economie. Binnen de keten van duurzame innovaties richt Kiemt zich op de pioniersfase, ze doet dat door kansrijke ideeën uit het netwerk te verzamelen, te ondersteunen en verder te ontwikkelen.

Kijk hier voor meer informatie over Kiemt.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.