Fietsen Ome Joop’s Tour gekeurd: wielerronde kan van start!

4 Minuten
Start_OJT_2021

Komende zaterdag 23 juli gaat de 71e editie van Ome Joop’s Tour van start. De wielerronde begint met een “Meet en Greet” in de Koepelgevangenis. De Koepel is het start- en finishpunt tijdens de ronde. Het officiële startschot wordt maandag gegeven.

Organisator Marcel Legerstee heeft er zin in: “Ondanks de onzekerheden van corona hebben we toch weer een leuk programma weten neer te zetten voor de deelnemers. We zijn nog bezig met de laatste dingetjes en dan kunnen we van start. We maken er een mooi feest van.” Na een aangepaste ronde in 2021 in verband met de coronabeperkingen kan er dit jaar weer ‘ouderwets’ gefietst worden. De tour zal starten met een “Meet en Greet” dag op zaterdag 23 juli a.s. in de Koepelgevangenis. Op deze dag zullen we elkaar leren kennen, ploegenfoto’s maken en benodigde zaken zoals shorts en fietshelmen regelen.

FietskeuringOJT2022

Het programma
Maandag 25 juli zal het startschot worden gegeven voor geweldige dagen op de fiets. Deze dag wordt kasteel Doorwerth bezocht, waar de kinderen zich terug wanen in de tijd van stoere ridders en schone jonkvrouwen. In het kasteel zijn vier collecties samengebracht: de fraai ingerichte kasteelvertrekken, het Nederlands Jachtmuseum, de Nationale Bosbouwcollectie en Museum Veluwezoom.

Op Dinsdag 26 juli gaat de tour verder naar Watergoed in Valburg waar een compleet verzorgde dag wordt aangeboden door deze strandclub. De groep gaat er lunchen, een zeskamp spelen en afsluiten met een geweldige barbecue. Watergoed is een restaurant en verzorgt ook complete personeelsfeesten, familiedagen end. En deze dag maken ze er dus een OJT feestdag van.

Woensdag 27 juli gaat de tour op de fiets verder naar Loenen. Hier staat een van de mooiste stoomtreinen die Nederland rijk is. De groep reist met deze trein terug in de tijd en ook het museumstation Beekbergen wordt bezocht. Bij station Beekbergen ligt het hart van het levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot met een zeer omvangrijke collectie materieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stations kantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer.

Donderdag 28 juli staat in het teken van de natuur. Dit wordt gedaan door op de fiets naar Park de Hoge Veluwe te gaan en in de voetsporen van Anton en Helene Kröller-Müller te treden. Met een heuse natuur detective zullen de kinderen in het park op onderzoek gaan en tijdens een bezoek aan het museonder van alles ontdekken over de natuur. Via Otterlo fietst de groep naar de Ginkelse Hei om daar wat te eten bij Juffrouw Tok en daarna via Oosterbeek weer naar de Koepel te fietsen.

De vrijdag 29 juli is de traditie binnen Ome Joop’s Tour. Het bezoek aan pretpark de Efteling. Hier zullen de kinderen een geweldige tijd en veel plezier beleven.

De tour wordt afgesloten op zaterdag 30 juli met diverse activiteiten. Onder andere zal er de Mobiele media lab van de politie staan om de kinderen en ouders voorlichting te geven over actuele online onderwerpen.

Posbank Arnhem

Fietskeuring
Afgelopen zaterdag werden de fietsen van de deelnemers gekeurd bij Mantel Tweewielers. Uiteindelijk bleek dat er bij 70 procent van de fietsen wel iets mis was. Maar de ‘tour-monteurs’ van Mantel hebben alle fietsen gratis vakkundig klaar gemaakt voor de wielerronde. Zo werden er diverse fietsen voorzien van een wekende bel, zijn er remkabels vervangen en nieuwe trappers geplaatst. Het belooft weer een mooi week te worden waarbij de kinderen die niet of nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben toch een weekje weg aan te bieden.

Over Ome Joop
Ome Joops Tour is het oudste jaarlijkse evenement van Arnhem. De wielerronde werd in 1950 voor het eerst opgezet door (ome) Joop Legerstee, naar wie de ronde later genoemd is. Ome Joops Tour wordt ieder jaar mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers die zich belangeloos inzetten en de financiële steun vanuit verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen.

Ome Joop’s Tour: sinds 1950 een belevenis uit Arnhem.
Meer informatie vind je hier.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.