Elmar Noteboom is de Arnhemse Held van 2020

1 Minuut
Elmar

Eind vorig jaar organiseerde Rozet voor de derde keer de Arnhemse Held-verkiezing. Vanwege de lockdown in december kon de geplande, feestelijke uitreiking helaas niet doorgaan. Donderdag 20 mei werd met een video de Arnhemse Held van 2020 alsnog bekendgemaakt.  

Elmar Noteboom, kunstdocent aan het Dorenweerd College, startte enkele jaren geleden samen met leerlingen Stichting InDifferent. Stichting InDifferent is een community van leerlingen en docenten die zich inzetten voor diversiteit en tegen discriminatie. InDifferent brengt leerlingen samen in een inclusieve sfeer met als doel een sterke en positieve community te vormen.

Naast Elmar waren ook Noah Hajji (voorzitter JOB), Mohammed Obeido (Stichting Boost) en Allon Cheng (Stichting Vitanos) genomineerd.

Heldenrollen
In Rozet hangen heldenrollen: rollen met daarop foto’s van mensen die belangrijk zijn (geweest) voor Arnhem. Om ook de helden van nu een plek te geven op de rollen, vroeg Rozet aan Arnhemmers om hun held door te geven. Uit de ruim 60 aanmeldingen koos een jury – bestaande uit Patrick Arink, Melvin Kolf en Jenny Doest – de genomineerden en de winnaar.

Lees hier meer over Stichting InDifferent.

Foto Elmar: Rens Plaschek

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.