Dyla (11 jaar) eerste Arnhemse kinderburgemeester

2 Minuten
Foto Dyla 5

De elfjarige Dyla Uitdehaag is op 2 november 2022 geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Arnhem. Zij zette samen met burgemeester Marcouch een handtekening onder een manifest. Dyla: ‘Ik vind het heel bijzonder dat ik de eerste kinderburgemeester mag zijn. Ik heb heel veel zin om het komende jaar de stad in te gaan en mensen te ontmoeten. Ik vind het vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. En dat we de stad een beetje groener maken.’ Dyla zal voor een jaar kinderburgemeester zijn. De nieuwe kinderburgemeester is gekozen door een delegatie van de gemeenteraad, na een korte selectieprocedure door enkele scholen in de stad.

Foto Dyla 3
Foto Dyla 1

Kinderen verdienen het

De Arnhemse kinderburgemeester is een initiatief van de gemeenteraad. Wethouder Bob Roelofs (burgerparticipatie): ‘Ik ben heel trots op onze nieuwe kinderburgemeester Dyla. En ik ben ook heel blij dat we hiermee beginnen met een nieuwe traditie. Heel veel van wat we als gemeente doen is bepalend voor de levens van Arnhemse kinderen. Zij verdienen het om een vertegenwoordiger te hebben in het bestuur. Ik weet zeker dat Dyla het heel goed gaat doen. Ze weet wat ze wil en ze neemt het zeer serieus.’

Sinterklaas

Dyla zal het komende jaar zelf bepalen waar zij als kinderburgemeester aanwezig zal zijn, met hulp van wethouder Roelofs en mensen die voor de gemeente werken. Het eerste officiële optreden van Dyla zal de intocht van Sinterklaas van zijn, die op 12 november in Arnhem wordt verwacht. Dyla: ‘Het lijkt me heel leuk om samen met burgemeester Marcouch Sinterklaas te verwelkomen!’ In de loop van volgend jaar zal worden bekend gemaakt hoe kinderen in Arnhem zich kunnen aanmelden voor de selectie van de tweede kinderburgemeester. Maar tot die tijd is er voor Dyla nog heel veel te doen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.