Duurzame protestsjaal van Schipper Bosch te bewonderen bij Designbeurs OBJECT

2 Minuten
Warm Protest sjaal

We moeten beter voor de aarde zorgen! Als ondernemer wil gebiedsontwikkelaar en duurzame investeerder Schipper Bosch een voorbeeldbedrijf zijn in de transitie naar een duurzame wereld. Om deze missie tastbaar te maken heeft Schipper Bosch – samen met Dana Dijkgraaf Design, Hu le Kes en BrightWhiteStudio – een collectie ‘protestsjaals’ gemaakt. De zogenaamde ‘Warm Protest – sjaal” is te zien op de prestigieuze designbeurs OBJECT van 10 tot en met 12 februari 2023.

Op de Warm Protest-sjaals – die uiteraard volledig duurzaam geproduceerd zijn – zijn drie verschillende boodschappen te lezen: Doei groei (doe meer met minder), Symbioceen daar gaan we heen (het is tijd voor een wereld waarin een balans is tussen mens, natuur en technologie) en Wij eisen ijs! (we moeten klimaatverandering tegengaan).

Designbeurs OBJECT
Komend weekend is de sjaal te zien op designbeurs OBJECT in het HAKA-gebouw in Rotterdam. Verspreid over maar liefst vijf verdiepingen laat OBJECT het werk zien van zowel aanstormend ontwerptalent als gerenommeerde ontwerpers, gevestigde interieurmerken, en kunstgaleries. Schipper Bosch is trots dat de sjaal op deze manier een groter podium krijgt.

Bart Schoonderbeek, directeur Schipper Bosch: “Door deze sjaal te verspreiden wil Schipper Bosch de duurzame boodschap letterlijk voelbaar maken. De sjaal, die je draagt en omarmt, is onderdeel van je dagelijks leven. Het herinnert je eraan dat je een duurzame(re) keuze kunt maken. Bovendien maak je door het dragen van de sjaal een statement en je geeft opening voor discussie. Zo gaan we samen op weg naar een betere wereld.”

Duurzame vervaardiging sjaal
Bij de kringloop zijn maandenlang lakens ingezameld, vervolgens heeft modeontwerper Hul le Kes er sjaals van gemaakt. Deze zijn vervolgens door BrightWhiteStudio bedrukt met het design van Dana Dijkgraaf door middel van een zeefdruk met ecologische inkt op waterbasis.

Museum Jan Cunen
Geen tijd om komend weekend naar OBJECT te gaan? De sjaal is tot 29 mei a.s. ook onderdeel van de tentoonstelling ‘Leven en laten leven | Hoe Bio Art de toekomst kleurt’ in Museum Jan Cunen. De tentoonstelling, mede samengesteld door kunstenaar Jalila Essaïdi, laat zien hoe we in symbiose kunnen samenleven met de natuur en andere organismen op aarde.

www.schipperbosch.nl

https://www.danadijkgraaf.nl/nl/

https://hullekes.com/

https://brightwhitestudio.com/

https://www.museumjancunen.nl

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.