Documentaire over toeslagenaffaire met nagesprek in Focus

1 Minuut
alleen tegen de staat

Zondag 6 november om 19:00 uur eenmalige vertoning van de docu Alleen tegen de staat + nagesprek met Renske Leijten (SP) en twee moeders uit de film in Focus.

Ter afsluiting van de foto-expositie Weggecijferd, teruggevochten (16 okt-6 nov) op het Audrey Hepburnplein, die aan de slachtoffers van de toeslagenaffaire is gewijd, vertoont Focus Filmtheater op zondag 6 november om 19:00 uur de indrukwekkende documentaire Alleen tegen de staat van Stijn Bouma. Hierin vertellen vijf moeders die slachtoffer werden van het Toeslagenschandaal in ijzingwekkende monologen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest door een systeem waaruit iedere menselijkheid was verdwenen. ‘Zo indringend waren de verhalen van slachtoffers van de toeslagenaffaire niet eerder te horen.’ – De Volkskrant

Na de vertoning is er een zaalgesprek met Renske Leijten van de SP, een van de drijvende krachten achter de onthulling van de toeslagenaffaire, en twee moeders die in de documentaire te zien zijn. Het gesprek met hen gaat door waar de film ophoudt. We zijn inmiddels een flinke tijd verder: hoe gaat het nu met hen? Wat heeft het meewerken aan de film voor hen betekend? Hoe gaat het met de afhandeling van de schadevergoedingen? Hoe wordt de parlementaire enquête die gepland staat voor 2023 voorbereid? En leeft dit nog wel in de politiek? Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Focus.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.