Colorful Friday

1 Minuut
Colorful Friday FB

Hoe wordt iets nou gemaakt? En waarom kost dit wat meer? 
Op vrijdag 25 november informeren de ontwerpers en makers in het Modekwartier je tijdens Colorful Friday graag over de duurzame en kleurrijke wereld achter hun producten.

Laat je informeren over de mogelijkheden hoe je jouw steentje bij kunt dragen aan de wereld. Juist in de mode (na olie de meest vervuilende industrie ter wereld), is het belangrijk na te denken over wat je draagt. Goedkoper, sneller, meer… Nee! Ga voor kleur, kwaliteit en diversiteit. Het Modekwartier staat voor ambacht en kwaliteit. Voor duurzaamheid en verbindingen.

Tijdens dit event zijn ook de kleurrijke vlaggen van ‘Altered Breath’ te bewonderen. ‘Altered Breath’ is een artistiek programma dat plaatsvindt bij productiehuis Plaatsmaken in het Modekwartier. Kunstenaars Krista Burger en Mirka Farabegoli ontwikkelden een educatief project waarbij kinderen van de Ibn I-Sina school grote kioskvlaggen ontworpen hebben. De kernwoorden van dit project, ‘samenwerken en uitwisseling’, sluiten mooi aan bij de filosofie van het Modekwartier. Deze vlaggen zullen van 24 tot en met 27 november de winkelgevels van de Klarendalseweg en Sonsbeeksingel kleuren.

De ateliers en winkels in het Modekwartier zijn op vrijdag 25 november geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Uiteraard zijn de meesten dat weekend ook op donderdag en zaterdag geopend en de vlaggen zijn alle dagen te bewonderen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.