Burgemeester Marcouch opent Museum Arnhem

3 Minuten
Museum Arnhem

Het vernieuwde Museum Arnhem wordt op vrijdagochtend 13 mei geopend door burgemeester Ahmed Marcouch samen met directeur Saskia Bak. Een feestelijk moment dat het museum graag met Arnhemmers wil vieren. Het museum is daarom op de openingsdag vanaf 12 uur ’s middags gratis toegankelijk. Tickets reserveren kan vanaf vandaag via museumarnhem.nl

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “We kijken met heel veel plezier uit naar de opening. We hopen dat zoveel mogelijk Arnhemmers zich thuis zullen voelen in het vernieuwde museum.”

Bij de opening is ook een rol weggelegd voor de kinderdirecteur van Museum Arnhem Eden van Nieuwehoven en schoolklassen uit Arnhem. Ook zijn er bij de opening vertegenwoordigers van organisaties en initiatieven die zich inzetten voor en met de stad. Het moment wordt omlijst door dansers van Introdans met de performance Earth en door een dansperformance van Ruben Chi.

Opening museum arnhem

Tickets
Om op vrijdag 13 mei het museum te bezoeken is een (gratis) reservering nodig die gemakkelijk via de website van het museum kan worden gemaakt. Wie hiervan gebruik wil maken wordt aangeraden om snel te boeken, want het bezoek wordt gereguleerd via tijdsloten en is dus beperkt. Ook de reguliere ticketverkoop voor een bezoek aan Museum Arnhem is van start gegaan. Tijdens het openingsweekend op 14 en 15 mei zijn bovendien in het museum verschillende optredens en andere feestelijke activiteiten.

Verbouwing
Museum Arnhem is sinds 2017 spectaculair vernieuwd. Het museum voor moderne en hedendaagse kunst is uitgebreid met een tentoonstellingsvleugel naar ontwerp van Benthem Crouwel Architects. De nieuwe vleugel steekt vijftien meter uit over de stuwwal en biedt een spectaculaire blik op de stad en het omliggende landschap. Een cliffhanger die uniek is voor Nederland. Ook de beeldentuin van het museum heeft een make-over. De monumentale koepel uit 1873 is vanaf de heropening de centrale ontmoetingsplek van het museum en huisvest Café Pierre en Winkel Museum Arnhem. Op de bovenverdieping van de koepel is Studio Museum Arnhem gevestigd, de nieuwe educatie en activiteitenruimte.

Eden van Nieuwenhoven is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem

Openingstentoonstellingen
Het museum opent met drie tentoonstellingen: Van Links Naar Rechts, Tenminste Houdbaar Tot en Open. De tentoonstelling Van Links Naar Rechts biedt een nieuwe kijk op een eeuw Neo-realisme, waarbij de invloed van politieke spanningen in het Interbellum zichtbaar worden. Tenminste Houdbaar Tot toont de verschillende manieren waarop kunstenaars vanaf de 17de eeuw tot nu de natuur verbeelden. Welke verhalen vertelt kunst over de relaties tussen mensen en natuur door de eeuwen heen? Welke verhalen vertellen ze niet… en waarom niet? Met de presentatie Open geeft Museum Arnhem een impuls aan de educatieve traditie, die door Pierre Janssen is gestart. De op beleving gerichte presentatie biedt bezoekers een verdiepende kijkervaring en nodigt uit werken op verschillende manieren te ervaren en deze ervaringen actief met elkaar te delen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.