Opera en ballet in Focus

3 Minuten
roh-22-23-de-notenkraker-st-8-jpg-sd-low-copyright-2015-roh-photograph-by-tristram-kenton_2278464705.jpg

Beleef de beste opera’s en de mooiste balletten alsof je er zelf bij bent in The Royal Opera House in Londen! Vanaf 23 oktober vertoont Focus Filmtheater elke maand een (recente en live geregistreerde) voorstelling vanuit het prestigieuze theater The Royal Opera House in Londen, de plek waar opera’s en balletten van topniveau tot leven komen. Geniet vanuit je bioscoopstoel van grandioze aria’s en betoverend ballet, laat je meevoeren en waan je op de eerste rang in het Royal Opera House! Te zien zijn o.a. De Notenkraker, Assepoester, Doornroosje, Aida en La bohème. Alle voorstellingen zijn op zondagmiddag om 14:30 uur en hebben één of twee pauzes. Tickets zijn inclusief twee consumpties. Het programma t/m juli 2023 is te vinden op www.focusarnhem.nl.

PROGRAMMA

zo 23 okt 14:30 uur: MADAMA BUTTERFLY
Deze hartverscheurende opera van Puccini speelt zich af in het 19de-eeuws Japan en vertelt het verhaal van een jonge geisha die verliefd wordt op een Amerikaanse marineofficier, wat ze met haar leven betaalt.

zo 13 nov 14:30 uur: AIDA
Liefde en plicht botsen met elkaar en naties trekken ten strijde in dit politieke drama van Verdi, onder leiding van dirigent Antonio Pappano.

zo 4 dec 14:30 uur: LA BOHÈME
Puccini’s opera over hartstocht, vriendschap en liefdesverdriet, vertolkt door grote sterren, onder leiding van dirigent Kevin John Edusei.

ma 26 dec 14:30 uur: DE NOTENKRAKER
De zeer geliefde productie van Peter Wright voor The Royal Ballet, met prachtige historische ontwerpen van Julia Trevelyan Oman, blijft trouw aan de sfeer van deze feestelijke balletklassieker, en combineert de opwinding van het sprookje met spectaculaire klassieke dans.

zo 22 jan 14:30 uur: RODE ROZEN EN TORTILLA’S
Het nieuwe ballet van Christopher Wheeldon brengt het magisch realisme van deze beroemde modern Mexicaanse roman naar The Royal Ballet.

zo 19 feb 14:30 uur: IL BARBIERE DI SIVIGLIA
Als Rosina verliefd wordt op een mysterieuze jonge aanbidder die zichzelf Lindoro noemt, heeft ze al haar vindingrijkheid nodig – en een beetje hulp van de barbier – om haar berekende voogd, dokter Bartol, te slim af te zijn.

zo 26 mrt 14:30 uur: TURANDOT
De laatste opera van Puccini is een prachtige vertoning vol dans en drama in een klassieke uitvoering van Andrei Serban.

zo 23 apr 14:30 uur: ASSEPOESTER
Na meer dan tien jaar afwezig te zijn geweest van het podium in The Royal Opera House, is de tijdloze bewerking van Ashton van het beroemde verhaal van Charles Perrault over het arme meisje dat rijk en gelukkig wordt, eindelijk weer terug.

zo 21 mei 14:30 uur: LE NOZZE DI FIGARO
Regisseur David McVicar brengt de revolutionaire elementen naar buiten in deze schitterende opera buffa van Mozart, vol intriges, misverstanden en vergeving.

zo 18 juni 14:30 uur: DOORNROOSJE
Laat je meeslepen door de prachtige muziek van Tsjaikovski en de weelderige sprookjesontwerpen van Oliver Messel in een van de mooiste stukken uit het repertoire van het klassiek ballet.

zo 16 juli 14:30 uur: IL TROVATORE
Een verwoestende vloek verrijst uit de as in Verdi’s monumentale verhaal van bijgeloof en rivaliteit. De energieke enscenering van Adele Thomas plaatst het verhaal van Verdi in een wereld vol middeleeuws bijgeloof, geïnspireerd op Hieronymus Bosch.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.