Airborne Experience

1 Minuut
Airborne Experience

In de ondergrondse Airborne Experience doorloop je, stap voor stap, het verhaal van de Slag om Arnhem. Je stapt er in een glider en gaat op missie…

In de Airborne Experience komt de geschiedenis tot leven door de realistische reconstructies, levensgrote filmfragmenten terwijl je zelf door de opeenvolgende hoofdstukken van de Slag om Arnhem loopt. Beeld en geluid omringen volledig de ervaring. Na de vlucht met de glider kom je aan op de landingsterreinen en sta je ineens tussen de felle gevechten in de Arnhemse straten van de jaren ’40 om de Rijnbrug in handen te krijgen. Het geluid van een verscheurende oorlog: schoten, inslagen, Engelse kreten, Duitse bevelen en de angst van onderduikers is indringend. De tegenstand van het Duitse leger in Arnhem blijkt te sterk en de Britten moeten zich na vier dagen overgeven. Je volgt de route en komt aan in Oosterbeek waar de rest van de Britse troepen vast zit in Oosterbeek en geen kant op kan. De situatie rondom hotel Hartenstein, het hoofdkwartier van de Britten, wordt steeds nijpender. Poolse troepen landden bij Driel voor versterking, maar na negen dagen moeten de geallieerde luchtlandingstroepen zich terugtrekken over de Rijn. De Airborne Experience is een intense ervaring.

De Airborne Experience is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Kinderen dienen altijd begeleid te worden door een volwassene.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.