Transgender Awareness Week in Focus

2 Minuten
mama5

Van 13 t/m 19 november wordt jaarlijks de Transgender Awareness Week gevierd, om het bewustzijn, de zichtbaarheid en het begrip voor transgenders te vergroten. In Focus Filmtheater zijn i.s.m. COC Midden-Gelderland en Transistor (Transcafé) die week twee films met randprogramma te zien binnen dit thema. Op zondag 13 november om 19:00 uur is dat de documentaire Mama over dragqueen Ma’MaQueen, in aanwezigheid van o.a. Ma’MaQueen en regisseur Esmée van Loon. De avond wordt afgesloten met een borrel in Focus | Eten + Drinken. Op dinsdag 15 november om 19:00 uur staat de film Transmilitary op het programma, over transgenders in het Amerikaanse leger. Na afloop is er een zaalgesprek met vier transgender personen die dienen bij Defensie.

Meer info en tickets via www.focusarnhem.nl.

mama1

PROGRAMMA
zo 13 nov | 19:00 uur
MAMA + nagesprek en borrel met cast en makers
Mama vertelt het verhaal van een Rotterdamse zelfgekozen familie. Aan het hoofd van de familie staat moeder en dragqueen Ma’MaQueen. Samen met haar drie katten vormt zij een veilige haven voor haar zes drag-kinderen. Regisseur Esmée van Loon is met een deel van de cast aanwezig voor een Q&A. Na de voorstelling is er een borrel in het café: Focus I Eten + Drinken. Als voorfilm is de korte docu Lapiz Lapuzzi te zien van Sophie van Velthoven.

di 15 nov | 19:00 uur
TRANSMILITARY + nagesprek
Ongeveer 15.500 transgenders dienen in het Amerikaanse leger, waar ze gedwongen worden om hun genderidentiteit te verbergen vanwege de militaire wet- en regelgeving. Deze documentaire volgt vier militairen die hun carrière en gezinsleven op het spel zetten door uit te komen voor hun trans-identiteit, in de hoop gelijkheid te krijgen en het recht om te dienen in het Amerikaanse leger. Na de film is er een nagesprek met vier transgender personen die dienen bij Defensie: AOOODOPS Sanne Dokter van de Koninklijke Marine, Korporaal 1e Klasse Tess Coense van de Koninklijke Landmacht, Cadet-korporaal Nik Bierens van de Koninklijke Landmacht en Cadet Chris van Meurs van de Koninklijke Landmacht.

Focus Filmtheater
Grenzeloze filmliefde, altijd een prachtprogramma, vijf filmzalen, een sfeervol café, zonnig terras en openluchtvertoningen op het dak; dat is Focus Filmtheater Arnhem. Het filmtheater bevindt zich aan het Audrey Hepburnplein middenin de stad, en biedt een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.