Thema State of Fashion 2022 bekend

1 Minuut
Mode Partners 025

Tijdens het evenement Transformatie van Mode – Transitie van het Systeem gingen Mode Partners 025 en GIST het gesprek aan met pioniers en de gevestigde praktijk uit de regio. De vraag hoe mode een positieve impact kan hebben stond deze avond centraal. Op het programma stond ook het thema van State of Fashion 2022, dat door de twee curatorenteams en de organisatie werd gepresenteerd.

Mode Partners 025 en GIST presenteerden tijdens een werk- en ontwikkelsessies bestaande en aanstaande projecten uit de regio waarmee zij de verbinding zochten en kennis en ervaringen uitwisselden. Zo spraken ze Kaat Debo van het museum MOMU in Antwerpen over de heropening en heruitvinding van het museum en vertelde Lector Mode Daniëlle Bruggeman van ArtEZ over het onderzoeksproject Solidaire Mode.

State of Fashion 2022
Op het programma stond ook de biënnale State of Fashion, die in 2022 voor de tweede keer zal plaatsvinden. Samen met de twee curatorenteams werd het thema voor de volgende editie gepresenteerd: Ways of Caring. Met dit thema wordt aandacht gevraagd voor verbroken verbonden en verstoorde relaties in de modewereld. Tijdens de biënnale nodigen de curatoren mensen uit om doormiddel van workshops, exposities, ‘Repair Stations’ en publieke interventies mee te denken over betekenisvolle alternatieven voor het industriële modesysteem. Met een Open Call gaan de curatoren daarnaast opzoek naar mode enthousiastelingen met verschillende achtergronden die het programma mee vorm willen geven.

State of Fashion opent op 3 juni 2022 op verschillende locaties in Arnhem. Het volledige programma wordt in het voorjaar bekend gemaakt. Ben je benieuwd naar wat er verder ter sprake is gekomen in de gesprekken met Mode Partners 025 en GIST? De livestream is hieronder terug te kijken.

Lees hier meer over de vorige editie van State of Fashion.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.