Studie toont aan: Arnhem een van de milieuvriendelijkste modesteden van Nederland

1 Minuut
duurzaam_ondernemen

Door de pandemie zijn consumenten zich steeds meer bewust geworden van de milieu-impact die ze hebben bij het kopen van producten, waardoor duurzaamheid een van de meest belangrijke onderwerpen is geworden met maandelijks meer dan 340.000 zoekopdrachten wereldwijd. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat 43% van de consumenten actief voor merken kiest vanwege hun milieuwaarden, maar hoeveel consumenten zijn milieubewust als het gaat om wat ze in 2021 kopen?

Om de staat van duurzaamheid binnen mode en fitness te achterhalen, heeft een nieuwe studie van Reebok steden wereldwijd gerangschikt op basis van hun duurzame mode-referenties, waarbij wordt gekeken naar de totale hoeveelheid textielafval dat door elke stad wordt geproduceerd en hoeveel van dit afval wordt gerecycled. Bij het vinden van de beste stad van Nederland voor duurzame mode, werd er geanalyseerd hoeveel textielafval elke stad produceert en vergeleken hoeveel er op de vuilnisbelt terechtkomt.

Tweede Plek
Het onderzoek laat zien dat er in Arnhem jaarlijks 1,044 ton aan textiel afval is, maar dat daarvan slechts 71 ton op de vuilnisbelt terecht komt en 678 ton gerecycled wordt. Daarmee staat Arnhem op de tweede plek in de lijst met de meest milieuvriendelijke modesteden van Nederland. Naast het recyclen, is er ook gekeken naar zoekvolume voor termen op duurzame mode.

duurzame mode

 

Bekijk hier het volledige onderzoek of ontdek meer over duurzame mode in Arnhem.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.