Studenten Van Hall Larenstein winnen impactprijs groen onderwijs

2 Minuten
Uitreiking Groen Impactprijs van Hall

Vijf studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein zijn de winnaars van de Impactprijs Groen Onderwijs van Groenpact. Met hun ‘Handboek Prettig Groen Wonen’ voor woningcorporaties waren de studenten Management van de Leefomgeving uit Velp de besten in de categorie hbo. Volgens de jury draagt het Handboek uitstekend bij aan het klimaatadaptief maken van onze leefomgeving. De studenten ontvingen de prestigieuze prijs met bijbehorende cheque van 2.500 euro tijdens de manifestatie Jongeren aan Zet.  

Handboek Prettig Groen Wonen is een praktisch handboek geworden voor woningcorporaties die samen met bewoners van een wijk of straat willen werken aan een prettige groene leefomgeving. Studenten Jur Kuijper, Pleun Kievits, Heleen de Lange, Myriam Rault en Louise van Stam werkten met hun docent Frans van den Goorbergh hiervoor in een Living Lab samen met woningcorporatie Staedion en de gemeente Den Haag.

In een doordacht participatietraject haalden ze de wensen van bewoners op over hun binnentuin. De studenten zetten hun ervaringen om in een stappenplan waarmee woningcorporaties efficiënt en effectief aan de slag kunnen. De jury van de Impactprijs prijst het Handboek omdat het zich nu al bewezen heeft in Den Haag en het schaalbaar is naar heel Nederland.

Studenten Van Hall Larenstein

Impactprijs Groen Onderwijs
De Impactprijs Groen Onderwijs is er voor innovatieve projecten, onderzoeken en startups die op een of ander manier impact hebben op voedsel, klimaat, en/of leefbaarheid. Deze prijs van GroenPact had drie genomineerden in de vier categorieën vmbo, mbo, hbo en wo. De uitreiking van de prijs vond plaats op donderdag 4 maart tijdens de manifestatie Jongeren aan zet – live in Den Haag. Twan Huys ontving hier onder anderen demissionair minister Carola Schouten (LNV) en Frans Timmermans (Europese Commissie) en studenten uit het groen onderwijs. Harold Overmars, bestuurslid NAJK, reikte de prijs uit.

Van Hall Larenstein is de meest duurzame hogeschool van Nederland. De school leidt studenten op tot professionals en leiders in duurzaam denken en doen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.