Oproep Nominaties Willem Diehlprijs 2023

1 Minuut
Full HD@3x

Architectuurcentrum CASA organiseert dit oneven jaar weer de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor de beste restauratie, renovatie en herbestemming. Voor deze negende editie kunnen projecten worden voorgedragen die in de periode 2021-2022 zijn opgeleverd. Uit alle nominaties wordt door een vakkundige jury een shortlist samengesteld. De finalisten maken kans op de vakjuryprijs, maar ook op de publieksprijs. Kent u een bijzonder project dat u graag wilt nomineren? Stuur dan voor 20 maart een mail o.v.v. Willem Diehlprijs 2023 naar info@casa-arnhem.nl

Om het jaar organiseert CASA, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie/renovatie en herbestemming. Deze is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voorgaande winnaars waren onder meer De Transformatie (2015), Theater a/d Rijn (2017), Het Gelders Huis (2019) en Gebouw KB op IPKW (2021). Naast de vakjuryprijs wordt in samenwerking met dagblad De Gelderlander een publieksprijs georganiseerd. Deze ging recentelijk onder meer naar het St.-Petersgasthuis (2017), De Boulevard (2019) en Basisschool De Wijzer (2021).

Voor deze negende editie kunnen projecten worden voorgedragen die zijn opgeleverd in 2021-2022. Een deskundige vakjury zal uit deze nominaties een shortlist samenstellen. Deze projecten worden voor de zomer bezocht en beoordeeld. De bekendmaking en uitreiking van zowel de vakjury als de publieksprijs zal in september plaatsvinden.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.