Nieuw thuistenue neemt Vitessenaren mee terug in de tijd; bestel hem nu!

2 Minuten
vitesse

Het is een prachtig, geel-zwart weekend. Niet alleen vieren we vandaag (zaterdag 14 mei) de 130ste verjaardag van Vitesse, maar zal deze bijzondere mijlpaal komende zondag ook uitgebreid gevierd worden bij de thuiswedstrijd tegen Ajax (14.30 uur). En dan presenteert Vitesse nu ook nog eens haar fonkelnieuwe thuistenue voor het seizoen 2022|2023, waarin het direct tegen Ajax zal aantreden. Dit geel-zwarte tenue zit vól historie en neemt alle Vitessenaren mee terug in de tijd. 

130 jaar historie in één tenue
Het nieuwe thuisshirt kent, met een blik op het verleden, meer geel-zwarte banen dan in eerdere seizoenen. Een nog concretere verwijzing naar de historie is de titel van één van de eerste clubliederen van Vitesse (‘Als Vites aan winst gaat bouwen’), die is afgebeeld in de kraag van het shirt. Om de grote geschiedenis van de club nog meer gestalte te geven, staat er ‘130 jaar Vitesse Arnhem’ in de nek van het shirt, vergezeld door het eerste en het huidige logo van Vitesse.

Op de borst bevindt zich uiteraard het klassieke Vitesse-logo (geborduurde patch), dat aan de rechterzijde geflankeerd wordt door een speciaal 130 jaar-logo, refererend aan de bekende bal bij Nieuw-Monnikenhuize en het oprichtingsjaar (1892). Tot slot komt het eerste logo waar Vitesse ooit mee op de borst speelde (in de jaren zeventig) terug in de fraaie rugnummers. Het zwarte broekje en de zwarte kousen maken het tenue helemaal af.

 

Vitesse
Vitesse

Online inschrijving en fysieke verkoop
Wil jij als eerste het gloednieuwe thuisshirt bemachtigen? Plaats dan direct een inschrijving. De supporters die dit doen krijgen als eerste een bericht als er een nieuwe voorraad arriveert. Kan en wil je daar niet op wachten? Grijp dan zondag je kans, als er rondom Vitesse vs Ajax exclusief in Voetbalshop GelreDome een gelimiteerde oplage shirts verkrijgbaar is. Daar geldt uiteraard wel: op is op! Voetbalshop GelreDome is zondag vanaf 12.30 uur geopend.

Vitesse in het nieuw naar Europees voetbal?
De spelers van Vitesse zullen het nieuwe thuistenue meteen met trots dragen bij de thuiswedstrijd tegen Ajax, waar nog veel meer activiteiten en festiviteiten georganiseerd worden voor het 130-jarig bestaan. Ook bij de thuisduels in de play-offs om Europees voetbal zal Vitesse in het historisch geladen tenue ten tonele verschijnen. In het restant van dit seizoen speelt de ploeg van coach Thomas Letsch nog met het logo van Prins Petfoods op de rug van het shirt. De achterzijde van de shirts in de verkoop bevatten, voorsorterend op komend seizoen, al de uiting van BetCity (volwassenen) en Support Casper (kinderen).

Foto’s: Vitesse Media

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.