Museum Arnhem lanceert podcast

1 Minuut
Wilma met de Kat Museum Arnhem

Museum Arnhem lanceert een nieuwe podcastserie waarbij de collectie van meer dan 30.000 objecten tot leven komt. Van magisch realistische schilderkunst tot sieraden, van historische Gelderse objecten tot hedendaagse kunstinstallaties: het komt aan bod in deze podcast. Achter ieder kunstwerk zit een verhaal, die in deze podcast vertelt wordt. Zolang het museum vernieuwd wordt, kan het publiek op andere plekken van kunst genieten dan binnen de museummuren: thuis, in de auto, tijdens een wandeling of ergens anders.

In de eerste aflevering van de Museum Arnhem Podcast wordt gesproken met Jelle Bouwhuis, conservator moderne kunst over het schilderij ‘Wilma met kat’ van Carel Willink. Hij is een van de bekendste moderne kunstenaars in Nederland. In deze podcast leer je het verhaal achter deze publiekslieveling kennen. Wie was Wilma eigenlijk, en wat betekende ze voor de schilder? Ook wordt het leven van Willink onder de loep genomen.

Wilma met de Kat Museum Arnhem

Muurschildering
Samen met podcastmaker Dennis Gaens bezoekt Bouwhuis de levensgrote muurschildering die sinds dit voorjaar een gevel aan de Utrechtsestraat siert vanwege het 100-jarig bestaan van het museum. De podcast bevat fragmenten uit de geautoriseerde biografie Willinks Waarheid ingesproken door toneelschrijver Jibbe Willems, onder andere bekend van Kwatta en Toneelgroep Oostpool.

De podcast is vanaf nu te beluisteren via Spotify en Apple PodcastsAnchor en Google Podcasts.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.