JUBILEUM ROEL: 40 jaar bij Introdans – 12 april 2023

1 Minuut
roh-22-23-de-notenkraker-st-8-jpg-sd-low-copyright-2015-roh-photograph-by-tristram-kenton_2278464705.jpg

Veertig jaar bij Introdans: van danser naar artistiek directeur. Roel Voorintholt viert zijn veertigjarig jubileum bij ons dansgezelschap op woensdag 12 april 2023 om 20.00 uur in de Muzenzaal van Musis Arnhem met een uniek en feestelijk verrassingsgala.

Feestelijk programma
In een speciaal gala-programma wordt een reis gemaakt langs de carrière van Roel Voorintholt en zullen fragmenten van zijn favoriete balletten worden gedanst. Van onder
andere Lucinda Childs, Sidi Larbi Cherkaoui, Hans van Manen, Jiří Kylián, Ton Wiggers en Andonis Foniadakis. Welke het precies zijn blijft nog een verrassing, maar het wordt ongetwijfeld een exclusieve en fantastische avond waarin vele hoogtepunten de revue passeren.

Van danser tot artistiek directeur
Een leven, niet alleen in het teken van dans, een leven in het teken van Introdans. In seizoen 1982-1983 kwam Roel Voorintholt als vervanger van een geblesseerde danser bij de groep,
waar hij in vele balletten danste. In 1989 werd hij gevraagd om een zelfstandige jeugdafdeling op te zetten en werd hij artistiek leider van het Ensemble voor de Jeugd en Introdans Interactie. Hier toonde hij zijn talent en neus voor kwaliteit. Sinds 2005 is Roel Voorintholt artistiek directeur van het gezelschap en weet hij talloze choreografen van wereldfaam aan Introdans te binden.

Met een onnavolgbaar enthousiasme en zonder van koers te raken leidt Voorintholt tot op de dag van vandaag het gezelschap, waardoor Introdans niet alleen steeds meer publiek aan zich weet te binden, maar is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende dansgezelschappen van Nederland en ver daarbuiten. Inclusiviteit, participatie en diversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. Want we beogen een blijvende relatie tussen dans, ons gezelschap en ons publiek en daarin sluiten we niemand uit.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.