Ga mee op watersafari door de binnenstad van Arnhem

1 Minuut
Watersafari Arnhem Watertoer Water Natuurlijk 12 maart[10996]

Op 12 maart nodigt waterschapspartij Water Natuurlijk inwoners uit voor een watersafari door de Arnhemse binnenstad. Bij de Stadskeuken is de opening en een klimaatgesprek. Aan de sint Jansbeek wordt men verrast door een zeemeermin, kan in een wensput een wens aan water worden gegeven en zijn er plantjes te winnen met een waterquiz. Deze middag is onderdeel van de watertoer, waarbij kandidaten van Water Natuurlijk in aanloop naar de waterschapsverkiezing van 15 maart in gesprek gaan met bewoners.

De vijf G’s
De watersafari bezoekt de vijf G’s dwars door de Arnhemse binnenstad van Water Natuurlijk: groen, gezond, gezamenlijk, genieten en grondstof. Per locatie is er van alles te beleven. Er is reversed graffiti, een fotobooth, mobiele wensput, serious game, zeemeermin en er zijn inheemse plantjes te winnen. Gemeente Arnhem telt maar liefst drie waterschappen. Tijdens de opening stappen alle drie de lijsttrekkers van Water Natuurlijk op de zeepkist: Antoinet Looman van waterschap Rijn en IJssel, Astrid Meier van waterschap Vallei en Veluwe en Patricia de Cocq van waterschap Rivierenland. De middag eindigt weer in de Stadskeuken met een klimaatgesprek met de Rijn IJssel Coöperatie en jongeren van Volt, D66, GroenLinks.

Tijd en locatie
De watersafari is van 13.00 tot 16.30 uur in de Stadskeuken en door de binnenstad. Van 13.30-15.45 kan men op watersafari door de binnenstad. Om 13.00 uur is de opening in de Stadskeuken en om 15.45 uur start daar het klimaatgesprek. De Stadskeuken zit aan de Beekstraat 40, naast de Walburgiskerk. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Groen hart voor blauw
Op 15 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Water Natuurlijk is de groene landelijke waterschapspartij die zich inzet voor natuur, landschap en recreatie. Water Natuurlijk zet zich in de regio in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.