Focus op regionaal talent tijdens Go Short Arnhem

3 Minuten
Marlon Brando – Still 01

Go Short maakt dit jaar alweer voor de derde keer de oversteek naar Arnhem, en presenteert i.s.m. Focus Filmtheater en makerscollectief Gelders DOEK filmfestival Go Short Arnhem. Van 9 t/m 12 september 2021 toont het festival, dat speciale aandacht schenkt aan regionaal talent, het beste dat Gelderland te bieden heeft op het gebied van korte film. Ook worden bezoekers tijdens Go Short@The Park meegenomen op een bijzondere filmwandeling in Park Sonsbeek én kunnen filmliefhebbers het dak op bij Focus, om daar onder de sterrenhemel te genieten van de meest verrassende, urgente en ontroerende korte films.

Gelders Kort competitie
In de Gelders Kort competitie zie je de beste films van Gelderse talenten. In samenwerking met Gelders DOEK maakte Go Short een selectie van films die strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers ter waarde van 1.000 euro. In totaal zijn er drie programma’s te bezoeken, de prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 12 september.

Ontdek welke 15 films geselecteerd zijn: Selectie Gelders Kort Competitie bekend – Go Short


Gelderland Film Pitch

De derde editie van de Gelderland Film Pitch is in volle gang. Drie projecten zijn inmiddels geselecteerd en zullen het komende jaar gerealiseerd worden. Tijdens Go Short Arnhem vindt er een terug- en vooruitblik plaats, waarin het publiek de films die zijn gemaakt tijdens de eerdere edities kan bekijken en kennis maakt met de makers en hun projecten van dit jaar.

Oscar Shorts
Naast het beste uit eigen regio zijn er ook internationale topfilms te zien. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards (beter bekend als de Oscars) en brengt in Arnhem twee programma’s met alle nominaties (incl. winnaars) in zowel de categorie korte fictiefilm, als korte animatiefilm van 2021.

Off The Walls & dakprogramma
Op 9 september organiseert Go Short weer de originele filmroute Off The Walls. Tijdens deze spannende urban filmroute transformeren muren en objecten ’s avonds in filmschermen en bekijk je de stad met andere ogen. Ook het dakprogramma in Focus biedt films aan in de buitenlucht. Daar bekijk je, mits het weer het toelaat, op het dak van filmtheater films van gerenommeerde Nederlandse makers.

Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch worden ondersteund door Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds, Omroep Gelderland, en mede mogelijk gemaakt door Focus Filmtheater, Rozet en Gelders DOEK. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op Go Short Arnhem 2021 – Go Short

Meer over Go Short Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al 13 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium, een on demand platform en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie,

distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Sinds 2019 vindt Go Short ook in Arnhem plaats en wordt de Gelderland Film Pitch georganiseerd. Go Short heeft een unieke positie binnen het Nederlandse filmlandschap en is onderdeel van een stevig internationaal netwerk.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.