Eusebius verwerft museumstatus

1 Minuut
Eusebiuskerk ontwerp Ruud Jan Kokke

De Eusebiuskerk staat vanaf 22 oktober geregistreerd als officieel museum. “Met een audit heeft Stichting Eusebius Arnhem laten zien te voldoen aan de criteria voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de functies van een museum. Deze criteria zijn samengevat in de landelijke Museumnorm. Het verwerven van de museumstatus is een bekroning op de door de stichting ingeslagen koers om van de Eusebiuskerk een culturele topattractie te maken”, vertelt Stichting Eusebius Arnhem.

Het breed delen van de geschiedenis van de Slag om Arnhem en de bloeitijd van Gelderland in de middeleeuwen vormen voortaan de basis van een bezoek aan de grondig gerestaureerde Eusebiuskerk. De verhalen worden toegankelijk gemaakt met aansprekende multimediale experiences: in de toren over de Slag om Arnhem en in de kerkzaal en grafkelders over de ‘Glorie van Gelre’ met de hertog Karel van Gelre. De laatstgenoemde experience wordt in juli 2022 geopend voor het publiek.

“Sinds er twee spectaculaire glazen balkons aan de toren zijn bevestigd en de gerestaureerde toren feestelijk door Prins Charles werd onthuld, is het aantal betaalde bezoekers aan de kerk verdrievoudigd. Deze ontwikkeling, in combinatie met de afronding van een kostbare restauratie, inspireerde de stichting om de Eusebius te willen transformeren van besloten evenementenlocatie naar een culturele topattractie voor een zo breed mogelijk publiek.”

Lees hier meer over de duurzame ambities van de Eusebius of plan je bezoek.

 

 

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.