Eden (10) is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem

2 Minuten
Eden is kinderdirecteur van Museum Arnhem

Eden van Nieuwenhoven (10) van de Arnhemse Montessorischool is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem. Deze week ondertekende ze haar contract in de koepel van het vernieuwde museum, onder toeziend oog van directeur Saskia Bak.

Eden zit al vol ideeën voor haar werk als kinderdirecteur: “Voor mij is kunst niet alleen maar schilderijen en tekenen, maar ook muziek en dans. Daarom lijkt het mij leuk als je dingen kunt doen en niet alleen maar kunt kijken naar schilderijen. Ik zou het leuk vinden als kunst niet alleen in musea is, maar ook buiten het museum op plekken waar kinderen het vaker kunnen zien.

Museum Arnhem heeft sinds vijf jaar een kinderdirecteur in dienst. De kinderdirecteur denkt mee, geeft advies en test ons aanbod voor kinderen samen met klasgenoten, familie en vrienden. Uit diverse inzendingen werd Eden verkozen tot de nieuwe kinderdirecteur. Ze wordt hiermee de vierde kinderdirecteur van het museum en volgt Doutsen Wierda (11) op. Eden gaat het komende jaar het programma-aanbod voor het vernieuwde museum testen en advies geven. Ook zal ze aanwezig zijn bij openingen en evenementen van het museum.

Eden van Nieuwenhoven is de nieuwe kinderdirecteur van Museum Arnhem

Saskia Bak kijkt uit naar de samenwerking met Eden: “Het is belangrijk dat iedereen vanaf jongs af aan kennis kan maken met kunst. We vinden het daarom ook heel belangrijk dat kinderen zelf mee kunnen denken om het museum leuker te maken voor kinderen. Ik verheug me enorm op de samenwerking! We gaan een mooi jaar tegemoet met de opening van het museum in het voorjaar.”

Heropening voorjaar 2022
Museum Arnhem vernieuwt en breidt uit. Het museumgebouw aan de Utrechtseweg heropent in het voorjaar van 2022. Er wordt op dit moment gewerkt aan een spectaculaire nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architects. Bij de vernieuwing van Museum Arnhem wordt ook de beeldentuin grondig getransformeerd. De tuin wordt groter, meer open en gratis toegankelijk voor iedereen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.