Christian The Comet Conqueror in de Arnhemse Melkfabriek

2 Minuten
Melkfabriek arnhem

De Melkfabriek opent haar deuren voor een try-out van de nieuwe audiovisuele live show van Robert Vosmeijer, beter bekend als de Sluwe Vos. Het multidisciplinaire project genaamd ‘Christian The Comet Conqueror’ is vrijdag 24 juni bij te wonen in de Melkfabriek. In samenwerking met BRUT en Luxor Live wordt er een audiovisuele show neergezet die met behulp van verschillende zintuiglijke elementen waaronder muziek, visuals en geur wordt weergegeven. Centraal staat Christian; de personificatie van de persoonlijke reis die iedereen in het leven aflegt.

Wie eind juni naar de try out van “Christian The Comet Conqueror” komt gaat weinig van de vierkwartsmaat van de Sluwe Vos’ bekende techno nummers terug horen. “Deze voorstelling staat geheel los van wat ik hiervoor heb gedaan en deze try out helpt mij en het team nieuwe vormen te vinden om audiovisuele shows te laten beleven. ‘Christian The Comet Conqueror’ is een experiment dat nooit helemaal af gaat zijn. Het uiteindelijke doel is de bezoeker onder te dompelen in een multidisciplinaire ervaring.”

CTCCxMF_FBbanner2

Persoonlijke reis
In de afgelopen vijf jaar heeft Robert Vosmeijer gewerkt aan een repertoire dat contrasteert met de rest van zijn oeuvre. Door buiten de gebaande paden te treden, werkte hij aan muziek die een intiem verhaal vertelt. Soms bevind je je op donkere plekken zonder een begin of eind waarin onzekerheid je kan opslokken terwijl je stilstaat. Totdat je de moed vindt om het licht in jezelf aan te zetten en te doen wat jij wilt, waardoor er een nieuwe wereld van hoop verschijnt. Een verhaal dat wordt gekenmerkt door het overwinnen van tegenslagen en innerlijke onrust, het besef dat je je niet altijd hoeft te houden aan de regels en dat dit bevrijdend kan zijn. Het resultaat is een show van een uur die het verhaal vertelt van Christian The Comet Conqueror en wars is van de gebruikelijke kaders waarbinnen Vosmeijer werkt.

Tracklist van onuitgebrachte muziek
Naast de muziek, maakte Robert ook een eigen samplepack die hij gebruikt om de muziek te componeren. De effecten die gebruikt worden heeft hij tevens zelf ontwikkeld met behulp van de akoestiek in de Bergkerk in Deventer. De muziek is nog niet uitgebracht en daarom voor het gros van de toeschouwers een unieke ervaring. Daarnaast blijft het repertoire zich continu ontwikkelen doordat Robert de tracks aanpast of bijmaakt.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.