CCS Energieadvies winnaar Jan Terlouw innovatieprijs 2021

2 Minuten
CCS winnaar Jan Terlouwprijs

CCS Energie-advies, wint met de door hen ontwikkelde stikstofstripper de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021. Tijdens het online event The Future of Us – The New World op 8 oktober werd uit de drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt. De stikstofstripper van CCS Energie-advies, kwam als winnaar uit de bus. Jan Terlouw reikte zelf de prijs uit aan René Cornelissen, eigenaar van CCS Energie-advies, “Doorbraak in de stikstof problematiek.”, aldus Jan Terlouw. 

CCS Energie-advies, wint met de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 tevens een cheque van 10.000 euro. “De prijs helpt ons in onze missie en de technische ondersteuning voor het verminderen van de stikstofdepositie”. Kiemt reikte tijdens The Future of Us – The New World deze prijs voor de elfde keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. Met de prijs, waaronder 10.000 euro en ruime media-aandacht, geeft Kiemt de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet. Daarnaast biedt het Octrooicentrum van RVO de winnaar van de hoofdprijs een IP Smart Scan aan.

Met Bio-NP, een stikfstofstripper kan je op boerderijschaal groene kunstmest maken. Je zet mest om in een groenekunstmest. Hiermee halveren de stikstofverliezen en de vermestende stikstofemissie met 70% (zie bijgevoegde onderbouwing). Hiermee kan op korte termijn een zeer aanzienlijke bijdrage volgen voor het verminderen van de stikstofdepositie.

CCS winnaar Jan Terlouwprijs

Ambitieprijs 2021
Naast de hoofdprijs reikte de jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw ook de Ambitieprijs uit. De jury koos uit de genomineerden Soluxa B.V., Shelduck.co en HyMatters voor Soluxa B.V. met hun innovatie ‘De gekleurde zonnegevel’.De Ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op startups en klein MKB die werken aan duurzame innovaties, maar nog in de vroege fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld en 5 dagen adviestijd voor bedrijfsversterking en verbinding met het netwerk door Kiemt.

Jan Terlouw ambitieprijs

The Future of Us – The New World
De uitreiking vormde tevens de afsluiting van het hybride congrestival The Future of Us. Afgelopen jaren organiseerden Kiemt en Industriepark Kleefse Waard (IPKW) met vele partners, de derde succesvolle editie van dit evenement waarin innovatief Oost-Nederland elkaar ontmoet en de nieuwste ontwikkelingen een podium krijgen.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.