Baanbrekende Sonsbeektentoonstelling gaat 2 juli van start

1 Minuut
Tafeltennis Louis Cordero

Sonsbeek kondigde deze maand de nieuwe openingsdatum voor het eerste deel van het meerjarig programma Sonsbeek 20→24 Force Times Distance – On Labour and its Sonic Ecologies aan. Van 2 juli tot 30 augustus is de 12e editie van de grootste internationale tentoonstelling van Nederland te bezoeken. De geldende coronamaatregelen worden uiteraard in acht genomen. 

De tentoonstelling vindt plaats op 13 verschillende locaties in Arnhem en Gelderland: van de Eusebius in het centrum van de stad via de verschillende parken tot aan het Kröller Müller Museum op de Veluwe. sonsbeek20→24 wordt gecureerd door Antonia Alampi, Amal Alhaag, Zippora Elders en Aude Christel Mgba, onder artistieke leiding van Bonaventure Soh Bejeng Ndikung.

Sonsbeektentoonstelling op verschillende locaties
Met meer dan 37 kunstenaars en 39 veelal nieuwe kunstwerken op 13 verschillende locaties slaat sonsbeek20→24 haar vleugels uit en verandert haar ‘format’, dat zich oorspronkelijk toespitste op het eens in de vier jaar presenteren van kunstwerken in Park sonsbeek te Arnhem. sonsbeek20→24 wil de traditionele artistieke praktijk herzien en vertragen, met als doel te bouwen aan duurzame en wederkerige relaties tussen kunstenaars, kunstpodia, samenwerkingspartners (of locaties) en het lokale, nationale en internationale publiek. sonsbeek20→24 faciliteert en host gesprekken tussen verschillende publieksgroepen rond het thema ‘arbeid’, een onderwerp dat iedereen aangaat, en wil ruimte bieden aan andere verhalen en anders geleefde realiteiten op verschillende niveaus.

Kijk hier voor de indrukwekkende geschiedenis van de sonsbeektentoonstelling.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.