Een ode aan de stad door Stefan Rebergen

2 Minuten
Schrijvende hand

Lief Arnhem, een ode aan de stad is een project waarin bekende en minder bekende Arnhemmers een ode schrijven aan de stad. Hier lees je de brief van Stefan Rebergen.

Stefan Rebergen

Lief Arnhem,

Je bent de stad waar ik geboren ben, voor de kenners achter de ‘Postgiro’ in het mooie Klarendal.

Klarendal, een sprankelende wijk met soms een rauw randje, een buurt die heeft laten zien dat er iets heel moois kan ontstaan door durf om te veranderen, diversiteit én creativiteit. Je bent de stad waarin ik woon. In het unieke Sonsbeekkwartier. Je hebt het mooiste stadspark van Nederland. Flaneren door Sonsbeek, een hapje en drankje in de Witte Villa, hardlopen of liggen mijmeren naast The Lazy King.

Nergens in Nederland, Europa of de wereld is er een mooiere dierentuin te vinden dan Burgers’ Zoo. Aan het roer de familie Van Hooff die al lang geleden bedacht dat het anders moest en die steeds meer ecosystemen van de wereld laat zien.

Je staat bekend in het land als de stad van makers. Mode, beeldende kunst, innovatie, dans en muziek. Regelmatig zichtbaar op allerlei plekken in de stad zoals in Theater aan de Rijn, Oostpool, Museum Arnhem en de monumentale plekken als Musis en natuurlijk Luxor Live.

We doen meer dan 20 jaar over het bouwen van een station, maar dan hebben we ook wat. Heerlijk hoe we als Arnhemmers kunnen zeuren over Vitesse, de burgemeester, Focus en een kerk die heel lang in de steigers heeft gestaan. Maar zeuren, “mouwen”, is in het Ernems vaak een ander woord voor trots.

Je draagt een bijzondere geschiedenis die jaarlijks terugkomt tijdens een indrukwekkende herdenking van de Airborne. Als kind van de stad weet je, leer je, dat die mannen indertijd hebben verloren, maar dat ze voor iedere meter hebben gevochten voor onze vrijheid. Ik heb ondertussen twee keer Tom Higgs (veteraan) mogen ontmoeten en verwelkomen. Een kippenvelmoment.

Je bent gezegend met veel groen. De Veluwe aan de noordkant en de Rijn die door de stad heen stroomt. Een plek waar je kunt genieten van heerlijke horeca en gezellige terrassen. Struinen door de 7straatjes met z’n bijzondere winkeltjes en appeltaart met slagroom eten bij Dudok.

Een stad die is opgestaan en waar de mogelijkheden nog lang niet zijn uitgeput.

Ik hou van je!

Stefan Rebergen
Directeur Luxor Live

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Tony richt haar lens op het onderbelichte

6 Minuten
Tony Dočekal